ΤΟΠΙΚΑ

Αλ. Μεϊκόπουλος: «Χωρίς εισφορές σε χρήμα η Πράξη Εφαρμογής για την Αγ. Παρασκευή»

αλ-μεϊκόπουλος-χωρίς-εισφορές-σε-χρή-855878

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής Βόλου να προχωρήσει η Πράξη Εφαρμογής πολεοδομικής μελέτης της περιοχής για ένταξη στο γενικό πολεοδομικό σχέδιο χωρίς εισφορές σε χρήμα. Ο Βουλευτής, μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των κατοίκων, κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Εσωτερικών, ζητώντας να διασφαλιστεί ότι η απαραίτητη για την ανάπτυξη της περιοχής Πράξη Εφαρμογής, θα προχωρήσει για όλες τις ιδιοκτησίες, χωρίς εξοντωτικές εισφορές σε χρήμα και με σεβασμό στην αρχή της ίσης μεταχείρισης.

Όπως επεσήμανε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο οικισμός της Αγ. Παρασκευής είναι χαρακτηρισμένος παραδοσιακός. Η Πολεοδομική Ενότητα του παραδοσιακού και υφιστάμενου προ του έτους 1923 οικισμού της Αγίας Παρασκευής του Δήμου Βόλου, εντάχθηκε σε πολεοδόμηση με διαφορετικές πολεοδομικές διατάξεις και λόγω του χαρακτήρα του οικισμού διαχωρίστηκε σε πυκνοδομημένο και αραιοδομημένο τμήμα. Το 2012, προχώρησε η Πράξη Εφαρμογής για το πυκνοδομημένο τμήμα του οικισμού, το οποίο και εξαιρέθηκε των υποχρεώσεων εισφορών σε γη και χρήμα. Έκτοτε, διαχρονικές είναι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της Αγ. Παρασκευής για το γεγονός ότι και το αραιοδομημένο τμήμα του οικισμού θα πρέπει να ενταχθεί στον πολεοδομικό σχεδιασμό αντίστοιχα χωρίς εισφορές σε χρήμα.

Σύμφωνα με το Βουλευτή, ο Δήμος Βόλου ανακοίνωσε στις 16/11/2022 την πρόθεσή του να προχωρήσει στην Πράξη Εφαρμογής του εναπομείναντος τμήματος της Αγίας Παρασκευής, χρησιμοποιώντας δυνατότητα που του δίνει ο νόμος για καταβολή εισφορών σε χρήμα. «Το γεγονός αυτό, πέρα από το ότι επιβαρύνει οικονομικά πάνω από 500 οικογένειες της Αγίας Παρασκευής που θα αναγκαστούν να καταβάλουν εισφορές σε χρήμα, δημιουργεί και συνθήκες άνισης μεταχείρισης εις βάρος των κατοίκων του αραιοδομημένου τμήματος», σημείωσε ο Βουλευτής τονίζοντας ότι, εφόσον το πυκνοδομημένο τμήμα του οικισμού έχει ήδη εξαιρεθεί των υποχρεώσεων εισφορών σε γη και χρήμα, αν δεν ισχύσει το ίδιο για το αραιοδομημένο τμήμα, θα έχουμε διακριτική μεταχείριση σε βάρος των εν λόγω κατοίκων.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ανέφερε, ότι εκ μέρους του Δήμου Βόλου δεν εμφανίζεται καμία πειστική αιτιολογία για το γεγονός ότι οι ιδιοκτησίες του αραιοδομημένου τμήματος θα πρέπει να μεταχειριστούν από τη Δημοτική Αρχή διαφορετικά από τις ιδιοκτησίες του πυκνοδομημένου τμήματος και ζήτησε την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων Υπουργών για να προχωρήσει η Πράξη Εφαρμογής για όλη την Αγ. Παρασκευή, χωρίς εισφορές σε χρήμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου