ΤΟΠΙΚΑ

«Βουτιές» στις πισίνες για μαθητές

βουτιές-στις-πισίνες-για-μαθητές-879605

Εντός του επόμενου δεκαημέρου αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες βουτιές μαθητών δημοτικών σχολείων στις πισίνες σε Βόλο και Ν. Ιωνία, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκμάθησης Κολύμβησης», που εφαρμόζεται στα σχολεία από το 2017. Φέτος, για πρώτη φορά, σύμφωνα με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργο Πολύζο, στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν και μαθητές ειδικών δημοτικών σχολείων της περιοχής.

Οπως εξηγεί ο κ. Πολύζος, φέτος προσλήφθηκαν δύο γυμνάστριες που έχουν ειδικότητα στην ειδική αγωγή και αυτό επιτρέπει την επέκταση του προγράμματος και σε μαθητές των ειδικών σχολείων. Ετσι, στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν τόσο τα 1ο και 2ο Ειδικά Δημοτικά Σχολεία Βόλου, όσο και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγριάς, αλλά και στο Σχολείο για παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές.

Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Βασίλης Κατσικόπουλος, ο οποίος μίλησε για ρεκόρ συμμετοχής στο φετινό πρόγραμμα που ξεκινά τις επόμενες ημέρες. Συνολικά φέτος στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν 55 σχολικές μονάδες και το χαρακτηριστικό είναι ότι δεν πρόκειται μόνο για σχολεία του πολεοδομικού συγκροτήματος, αλλά υπάρχει ενίσχυση της συμμετοχής από σχολεία της περιφέρειας.

Το τελικό πράσινο φως αναμένεται να δοθεί μόλις εγκριθεί η μετακίνηση των μαθητών με ευθύνη της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 2017 και μετά από το αναγκαστικό διάλειμμα του ενάμιση έτους, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ξεκίνησε ξανά στις αρχές Μαρτίου του περσινού σχολικού έτους.

Φέτος, το πρόγραμμα αφορά σε περίπου 900 μαθητές, κυρίως της γ’ δημοτικού, οι οποίοι θα κάνουν ένα τουλάχιστον μάθημα την εβδομάδα ή ανά δύο εβδομάδες. Το μάθημα της κολύμβησης θα διδάσκουν γυμναστές, που προσλήφθηκαν πρόσφατα.

Τις πισίνες παραχωρεί ο ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ, σε Βόλο και Ν. Ιωνία. Εντός του μήνα, αναμένεται σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού, Γιώργο Βλιώρα, να ξεκαθαρίσει πώς θα λειτουργούν οι πισίνες, μετά από λύσεις που εξετάζονται για την κάλυψη του υψηλού ενεργειακού κόστους, το οποίο καθιστά απαγορευτική τη λειτουργία και των δύο εγκαταστάσεων, τουλάχιστον για φέτος τον χειμώνα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου