ΤΟΠΙΚΑ

Κάθειρξη έξι ετών για επεισόδιο στην Πάλτση

κάθειρξη-έξι-ετών-για-επεισόδιο-στην-π-880387

Κάθειρξη έξι ετών με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας στον 32χρονο Ουκρανό, που χτύπησε τον 68χρονο πατριό του, επειδή τον απέλυσε από την ταβέρνα του και τον τραυμάτισε σοβαρά.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην Πάλτση τον Αύγουστο του 2018 και ο 68χρονος μεταφέρθηκε με σπασμένα πλευρά στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου όπου παρέμεινε νοσηλευόμενος μέχρι τον Οκτώβριο, οπότε απεβίωσε.

Το Δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο για σκοπούμενη βαριά θανατηφόρα σωματική βλάβη με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3).

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες. Διέψευσε ότι επιτέθηκε με τα χέρια στον πατριό του, υποστηρίζοντας ότι εκείνος τραυματίστηκε από το πόμολο της πόρτας δωματίου που είχε κλειδωμένη ενώ εκείνος την έσπρωχνε για την ανοίξει, να πάρει τα πράγματά του και να φύγει.

Επικαλέστηκε τα ιατρικά πιστοποιητικά, σύμφωνα με τα οποία, όπως υποστήριξε, δεν υπήρχαν σημάδια από μώλωπες και εξωτερικά τραύματα στο σώμα άτυχου άνδρα.

Ακόμη, ισχυρίστηκε ότι ο 68χρονος στις 12 Οκτωβρίου εξήλθε από το Νοσοκομείο μετά την επίλυση των προβλημάτων υγείας του, αλλά στις 16 Οκτωβρίου υπέστη εγκεφαλικό, μεταφέρθηκε εκ νέου στο Αχιλλοπούλειο και απεβίωσε μετά από δύο μέρες.

Από την πλευρά τους μάρτυρες που εξετάστηκαν στο δικαστήριο υποστήριξαν ότι ο 68χρονος όσο ζούσε έλεγε ότι ο θετός γιος του δεν τον είχε χτυπήσει το μοιραίο βράδυ και ότι είχαν μόνο ένα φραστικό επεισόδιο, ενώ ο αστυνομικός που πήγε στο περιστατικό και εξετάστηκε φέρεται να κατέθεσε ότι τραύματα από χέρια χωρίς μώλωπες δεν μπορούν να προκληθούν.

Εντούτοις, ο εισαγγελέας έδρας ζήτησε την ενοχή του 32χρονου όπως κατηγορούταν επικαλούμενος το παραπεμπτικό βούλευμα, που ανέφερε ότι ο καταδικασθείς χτύπησε με τα χέρια του αλλεπάλληλα τον 68χρονο και του προκάλεσε πολλαπλά κατάγματα.

Μετά τη δίκη ο καταδικασθείς άσκησε έφεση. Συνήγορος υπεράσπισης του 32χρονου ήταν ο Δημήτρης Καραντζάβελος.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου