ΤΟΠΙΚΑ

Αναβλήθηκε τελικά η δίκη των Αρ. Φραγκουδάκη και Θ. Κλημόπουλου

αναβλήθηκε-τελικά-η-δίκη-των-αρ-φραγκο-880415

Αναβλήθηκε χθες απουσία μαρτύρων η δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου των Αριστείδη Φραγκουδάκη και Θωμά Κλημόπουλου για διατάραξη συνεδρίασης.

Η υπόθεση αφορούσε στη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαρτίου 2017 σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Τα μέλη της Κίνησης Ενεργοί Πολίτες για το νερό είχαν διαμαρτυρηθεί στη συνεδρίαση κατά της εκποίησης του βιολογικού και είχαν σηκώσει πανό.

Καταμηνύθηκαν από τον πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ Απ. Γαλάτη και παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη.

Χθες στη δίκη εμφανίστηκαν μόνο επτά από τους 22 μάρτυρες κατηγορίας και το δικαστήριο έκρινε σκόπιμο να αναβάλει την υπόθεση για τις 14 Δεκεμβρίου, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μουλάς ζητούσε να γίνει το δικαστήριο κανονικά.

Παράλληλα η έδρα επέβαλε πρόστιμο 200 ευρώ στους απόντες μάρτυρες για λιπομαρτυρία.

Η συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων Ζωή Κωνσταντοπούλου σε δηλώσεις της μετά την αναβολή έκανε λόγο για δικαίωση.

«Το Κίνημα Ενεργών Πολιτών για το νερό έτρεψε σε φυγή τους ψευδομηνυτές, δηλαδή όλη την παράταξη του κ. Μπέου, που θα έπρεπε να βρίσκονται στο δικαστήριο, γιατί είναι μάρτυρες κατηγορίας και υποτιθέμενοι παθόντες. Όμως, δεν ήρθαν, δεν εμφανίστηκαν και τελικώς τιμωρήθηκαν γιατί αυτό συνέβη για δεύτερη φορά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια επισήμανε ότι «είναι γνωστή τακτική αυτή του να χρησιμοποιούνται και να εργολειοποιούνται οι μηνύσεις για να φοβηθούν οι πολίτες. Οι Αριστείδης Φραγκουδάκης και Θωμάς Κλημόπουλος, που υπερασπίζομαι, εννοείται ότι δεν φοβούνται, όπως δεν φοβάται και κανείς από τους Ενεργούς Πολίτες για το νερό, το περιβάλλον, τη δημοκρατία στον Βόλο. Εκείνοι που φοβούνται είναι εκείνοι που ψεύδονται, που επιθυμούν να τρομοκρατούν τους πολίτες, που απουσίαζαν και τιμωρήθηκαν. Θα ξαναείμαστε εδώ στις 14 Δεκεμβρίου», σημείωσε.

Σε δίκη για ψευδή καταμήνυση

Η κ. Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε παράλληλα ότι ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος παραπέμπεται σε δίκη μετά τη μήνυση των κατοίκων της περιοχής Σταγιατών τον Ιούλιο του 2020 για «το δικαίωμά τους στο νερό».

«Κατηγορείται για ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμηση τελεσθείσα δημόσια, απόπειρα παράνομης βίας, απειλή και εξύβριση κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Η δίκη θα διεξαχθεί στις 6 Μαρτίου του 2023 και αναμένουμε με ενδιαφέρον τι θα έχει να πει τότε ο σημερινός δήμαρχος, που χτύπαγε τα χέρια του απειλητικά, απηύθυνε ύβρεις, απειλές και συκοφαντίες κατά των κατοίκων και επιχειρούσε να τους τρομοκρατήσει ακόμη ότι θα πάρει και φορολογικά μέτρα εναντίον τους», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου