ΤΟΠΙΚΑ

ΔΕΕΠ ΝΔ Μαγνησίας: Καταιγισμός ψεμάτων από τον Αλ.Τσίπρα στους συνταξιούχους

δεεπ-νδ-μαγνησίας-καταιγισμός-ψεμάτω-880669

Τις δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τα όσα είπε στη συνάντηση που είχε χθες με τους εκπροσώπους τον Ομοσπονδιών και των Ενώσεων συνταξιούχων σχολιάζει με ανακοίνωση η ΔΕΕΠ Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρουν, για ακόμη μία φορά ο κ. Τσίπρας επιδόθηκε σε καταιγισμό ψεμάτων την στιγμή που η δικιά τους κυβέρνηση προχώρησε σε 17 περικοπές συντάξεων.

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Αλ. Τσίπρας στη συνάντηση που είχε χθες με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών και Ενώσεων συνταξιούχων επιδόθηκε -συνεχίζοντας την πάγια πρακτική, τα ήθη και έθιμα στον πολιτικό του λόγο- σε ένα νέο καταιγισμό ψεμάτων. Ενώ η Κυβέρνησή του με το νόμο Κατρούγκαλου και άλλες παρεμβάσεις, έκανε 17 περικοπές στις συντάξεις, σήμερα έχει το πολιτικό θράσος να παριστάνει και τον τιμητή. Ανάμεσα στα άλλα, ο κ. Τσίπρας:

Μίλησε εκ νέου για 13η σύνταξη, όταν η Κυβέρνηση με τέσσερις διαφορετικές θετικές παρεμβάσεις για τους συνταξιούχους (οριζόντια αύξηση μετά από 12 χρόνια, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, έκτακτο επίδομα για τους χαμηλοσυνταξιούχους και νέες αυξήσεις βάσει του νόμου Βρούτση) τους στηρίζει αποδεδειγμένα, έτσι ώστε η μεγάλη πλειονότητα από 1.1.2023 να έχουν όφελος που θα ισοδυναμεί με μία 13η σύνταξη και κάποιοι ακόμα μεγαλύτερο.

Αναφερόμενος στους ατομικούς κουμπαράδες για τις επικουρικές συντάξεις των νέων, ανακάλυψε ότι το κόστος θα είναι δήθεν 70 δισ., ενώ το πραγματικό κόστος θα είναι 120 εκατ. ευρώ το χρόνο και εφέτος δεν ήταν ούτε 40 εκατ.. Και αυτό προκειμένου οι νέοι να πάρουν μεγαλύτερες συντάξεις κάτι που προφανώς δεν θέλει ο κ. Τσίπρας.

Διαστρέβλωσε αυτά που είχε αναφέρει ο Πρωθυπουργός για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, Κι αυτό παρόλο ότι είναι ξεκάθαρο ότι η Κυβέρνηση έχει κάνει ακριβώς αυτό το οποίο δεσμεύτηκε το 2020.

Αναφέρθηκε και εναντίον της «προσωπικής διαφοράς» την οποία ο ίδιος θέσπισε με το νόμο Κατρούγκαλου.

Μίλησε για διόγκωση του προβλήματος των εκκρεμών συντάξεων επιστρατεύοντας ψευδή στοιχεία, την ώρα που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τους εν αναμονή συνταξιούχους είναι σήμερα μόνο 40 εκατ. ευρώ, ενώ τον Ιούλιο του 2019 ήταν 487 εκατ..

Οι συνταξιούχοι ξέρουν πολύ καλά ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τους έκανε μόνο περικοπές, με την εξαίρεση του προεκλογικού επιδόματος του 2019. Αντίθετα, η κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ έχει δώσει μόνο αυξήσεις:

-Αύξηση μέχρι και 7% για τους συνταξιούχους με ασφαλιστικό βίο άνω των 30 ετών με το νόμο Βρούτση.

-Μείωση της παρακράτησης από 60 σε 30% για τους εργαζόμενους συνταξιούχους.

-Μείωση του φόρου εισοδήματος από το 22% στο 9% στο κατώτερο κλιμάκιο.

-Έκτακτα επιδόματα για τους χαμηλοσυνταξιούχους και φυσικά οι αυξήσεις που θα δοθούν από 1η Ιανουαρίου 2023».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου