ΤΟΠΙΚΑ

Επικοινωνία Μπουκώρου – Πλακιωτάκη για τις εξελίξεις στο λιμάνι του Βόλου

επικοινωνία-μπουκώρου-πλακιωτάκη-γ-882304

Με αφορμή την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ για έναρξη διαδικασιών διαγωνισμού παραχώρησης του λιμένος Βόλου, την πάγια θέση του Δήμου Βόλου για παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στην τοπική κοινωνία, τον διάλογο που είχα στη Βουλή με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη στις 22 Σεπτεμβρίου 2022 και την νέα επικοινωνία μου με τον Υπουργό χθες (3.10.2022), είναι αναγκαίες ορισμένες επισημάνσεις:

  1. Η χθεσινή ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ δεν συνιστά έναρξη διαγωνιστικών διαδικασιών αλλά ουσιαστικά ανακοίνωση περί της έναρξης διαδικασιών. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι οι όροι του διαγωνισμού αναλυτικά θα δημοσιοποιηθούν το επόμενο δεκαπενθήμερο.
  2. Ορθώς ο Δήμος Βόλου διεκδικεί την επαναχάραξη της χερσαίας ζώνης λιμένος και την παραχώρηση του συνόλου αυτής στην πόλη. Είναι θέση την οποία υποστηρίζω σθεναρά από το 2016 με δεδομένο ότι οι συγκεκριμένοι χώροι είναι απολύτως αναγκαίοι για τη λειτουργία και ανάπτυξη της πόλεως του Βόλου. Πληροφορούμαι ότι το ΤΑΙΠΕΔ δρομολογεί την υλοποίηση της επαναχάραξης της χερσαίας ζώνης που είχε ξεκινήσει επί προηγούμενης διοίκησης και ουδέποτε ολοκληρώθηκε.
  3. Από τη συζήτηση που έγινε στην Ολομέλεια της Βουλής στις 22 Σεπτεμβρίου 2022 και απαντώντας σε ερωτήματα που του έθεσα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής απάντησε καθαρά ότι τάσσεται υπέρ της παραχώρησης της χερσαίας ζώνης στο Δήμο Βόλου και μάλιστα όπως πρότεινα σύμφωνα με το μοντέλο της Ηγουμενίτσας ( το είχα επισημάνει και σε σχετικό Δελτίο Τύπου που απέστειλα στις 22/9/2022). Χαίρομαι που και άλλοι φορείς, όπως έπραξε ο ΟΛΒ χθες, υιοθετούν το συγκεκριμένο ξεκάθαρο μοντέλο και για το Βόλο.

4) Και κατά τη χθεσινή (3.10.2022) μας νέα επικοινωνία ο Υπουργός κ. Πλακιωτάκης μου ξεκαθάρισε ότι οι θέσεις του παραμένουν οι ίδιες και ότι θα έχει συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ καθώς και επικοινωνία με τον Δήμαρχο Βόλου προκειμένου να καταστήσει σαφές ότι το Υπουργείο προωθεί ξεκάθαρα την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στο Δήμο Βόλου.

Τούτων δοθέντων, είναι δεδομένο πλέον ότι μιλάμε για ένα καθαρό διαγωνισμό παραχώρησης που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη του λιμανιού του Βόλου και συγχρόνως στην παραχώρηση του συνόλου της χερσαίας ζώνης στο Δήμο Βόλου και την ανάπτυξη της πόλης. Οτιδήποτε άλλο και μεσοβέζικες λύσεις δεν θα γίνουν δεκτές από την τοπική κοινωνία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου