ΤΟΠΙΚΑ

Εκφοβιστική αγωγή της ΔΕΥΑΜΒ προς το Στέλιο Λημνιό

εκφοβιστική-αγωγή-της-δευαμβ-προς-το-σ-883439

Στα δικαστήρια θα βρεθούν την ερχόμενη Παρασκευή ο Στέλιος Λημνιός και η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ για υπόθεση αποκάλυψης διαρροής αστικών βρώμικων λυμάτων στον Παγασητικό.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας απευθύνει κάλεσμα προς τους πολίτες του Βόλου να παραστούν στην αυλή των δικαστηρίων και να συμπαρασταθούν στον αγώνα κατά της ΔΕΥΑΜΒ.

«Την προσεχή Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022 θα εκδικαστεί αγωγή με την οποία η ΔΕΥΑΜΒ απαιτεί 100.000 ευρώ(!!!) από τον Στέλιο Λημνιό, ως αποζημίωση για την δράση του. Τον Σεπτέμβριο του 2021, ο Στέλιος Λημνιός μαζί με 2 ακόμη συμπολίτες, είχαν τεκμηριωμένα αποκαλύψει διαρροή αστικών βρώμικων λυμάτων στον Παγασητικό από αγωγό στο Σωρό που θα έπρεπε κανονικά να διοχετεύει στον Παγασητικό καθαρό, επεξεργασμένο λύμα. Υπενθυμίζουμε ότι η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας (ΠΠΜ), είχε καταγγείλει τότε την καθυστερημένη και ελλιπή παρέμβαση των αρμοδίων αρχών, καθώς και την άρνηση της ΔΕΥΑΜΒ να κοινοποιήσει στοιχεία από την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, τα οποία είχαν ζητηθεί εγγράφως από την ΠΠΜ. Η δίκη αυτή εντάσσεται στο γνωστό SLAPP (αγωγές εκφοβισμού). Με αυτή τη δίκη η Δημοτική Αρχή του κ. Μπέου, που τη μισή της θητεία την έχει περάσει στα δικαστήρια, ελπίζει να φιμώσει το Στέλιο Λημνιό, την ΠΠΜ και τους ενεργούς πολίτες, αντί να απολογηθεί στην πόλη του Βόλου για τη ρύπανση του Παγασητικού. Ας σημειωθεί ότι το ποινικό σκέλος αυτής της υπόθεσης τέθηκε στο αρχείο από τη Δικαιοσύνη.

Την ίδια στιγμή η ΔΕΥΑΜΒ έχει καταταλαιπωρήσει την πόλη με τα άπειρα σκαψίματα από βλάβες του δικτύου ύδρευσης που ανακοινώνονται καθημερινά, όπως και τα «δελτία καιρού», χωρίς να ζητήσει μία συγνώμη από τους πολίτες!

Η ΠΠΜ καλεί τους πολίτες του Βόλου σε συμπαράσταση, στην αυλή των Δικαστηρίων την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 9 το πρωί» αναφέρεται σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου