ΤΟΠΙΚΑ

Ν. Σκιαθίτης: «Δάμασε» το μπουγάζι και έφτασε στη Σκόπελο μετά από διάπλου 52 μιλίων

ν-σκιαθίτης-δάμασε-το-μπουγάζι-και-έ-883889

Οι καιρικές συνθήκες ήταν τέτοιες που ο ολυμπιονίκης Νίκος Σκιαθίτης χρειάστηκε να ξεκινήσει από τον Βόλο, ξημερώματα Σαββάτου, έχοντας βάλει στόχο να κάνει τον διάπλου 52 μιλίων μέχρι τη Σκόπελο, προκειμένου να περάσει το δικό του μήνυμα, με αφορμή την ημέρα σχολικού αθλητισμού που γιορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου, ήτοι, σήμερα, 3 Οκτωβρίου.

Με τη θέληση που τον διακρίνει τα κατάφερε. «Δάμασε» το μπουγάζι της Σκιάθου και κωπηλατώντας επί 16 συνεχείς ώρες στις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου έφτασε στον προορισμό του. Δίπλα του «φύλακας- άγγελος» ο Βασίλης Ηλιόπουλος με το σκάφος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, αλλά και μία αθλήτρια, η Αλίκη Νικοπούλου, που είχε αναλάβει τη διατροφή του.

Στο νησί τον 41χρονο ολυμπιονίκη, που έχει καταγωγή από τη Γλώσσα Σκοπέλου, υποδέχτηκε ο δήμαρχος Σταμάτης Περίσσης.

Ο Νίκος ξεκίνησε τον διάπλου από τις εγκαταστάσεις του ΝΟΒΑ. Το όλο εγχείρημα στηρίχτηκε επίσης από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, αλλά και τον δήμο Σκοπέλου, όπου κατέληξε το ταξίδι του κωπηλάτη.

Σήμερα ο ολυμπιονίκης θα μιλήσει για τον ολυμπισμό και τον αθλητισμό σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο νησί, μπροστά από τον αδριάντα που έχει στηθεί προς τιμή του.

Μαζί του θα είναι επίσης ο Τρικαλινός πρωταθλητής της ποδηλασίας Δημήτρης Γεωργαλής, ενώ για τους μαθητές και τους γονείς θα ακολουθήσει σεμινάριο πρώτων βοηθειών από τον Βασίλη Ηλιόπουλο.

Ο Νίκος Σκιαθίτης έχει αναλάβει πρωτοβουλίες και τα προηγούμενα χρόνια για δράσεις που είχαν κοινωνικό αποτύπωμα.

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2017 έκανε τον γύρο του Παγασητικού, μια απόσταση 110 χιλιομέτρων, σε 15 ώρες για την ενίσχυση της Φλόγας.

Η δράση επαναλήφθηκε και το 2018 σε μία πολύ μεγαλύτερη διαδρομή, από τον Βόλο μέχρι τον Σχινιά στην Αθήνα. Το ταξίδι τότε διήρκεσε τρεις ημέρες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου