ΤΟΠΙΚΑ

Με απειλές και ύβρεις 42χρονη μπούκαρε σε σχολείο με μαχαίρι

με-απειλές-και-ύβρεις-42χρονη-μπούκαρε-σ-885738

Πήδηξε πάνω από τα κάγκελα, εισέβαλε σε έξαλλη κατάσταση μέσα στο σχολικό προαύλιο και κραδαίνοντας μαχαίρι απειλούσε ότι θα σκοτώσει μαθητές και θα κάψει το σχολείο! Το πρωτοφανές στα τοπικά χρονικά περιστατικό σημειώθηκε χθες το πρωί στο σχολικό συγκρότημα των 8ου Γυμνασίου – 8ου Γενικού Λυκείου Βόλου, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί έζησαν τον απόλυτο τρόμο. Πρωταγωνίστρια μία 42χρονη μητέρα δύο παιδιών, η οποία υποστήριζε ότι ο γιος της, που φοιτά σε άλλο σχολείο, έχει πέσει θύμα bullying από μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου, το οποίο απειλούσε ότι θα ανατινάξει με χειροβομβίδα!

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το επεισόδιο έληξε με τη σύλληψη της 42χρονης ακριβώς έξω από το σχολείο κι ενώ μαθητές παρακολουθούσαν καρέ – καρέ αστυνομικούς να της περνούν χειροπέδες. Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας αρχίζει προεξέταση του συμβάντος, με εντολή του προϊσταμένου, Σωκράτη Σαβελίδη.

Θα γίνει έρευνα γύρω από το πρωτοφανές περιστατικό, παράλληλα με παιδαγωγική έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η έκρηξη της 42χρονης, που έφθασε στο σημείο να απειλεί μαθητές και καθηγητές μέσα στο ίδιο τους το σχολείο, την ώρα των μαθημάτων, οφείλεται όντως στο ότι το παιδί της έχει πέσει θύμα bullying από άλλους μαθητές.

Εβριζε χυδαία και απειλούσε ότι θα βάλει φωτιά

Ηταν περίπου στις 9:15 χθες το πρωί, όταν η 42χρονη γυναίκα πήδηξε από τα κάγκελα και εισέβαλε στο σχολικό προαύλιο, όπως περιγράφει ο διευθυντής του 8ου Γυμνασίου Βόλου, Ευριπίδης Κολτσιδόπουλος.

«Είδαμε μία γυναίκα σε έξαλλη κατάσταση να μπαίνει μέσα στο σχολείο. Φώναζε, έβριζε και απειλούσε. Πέραν των ύβρεων, απειλούσε ότι θα ρίξει χειροβομβίδα, ότι θα κάψει το σχολείο. Εκείνη την ώρα γίνονταν μαθήματα. Μόλις είδαμε το περιστατικό, κλειδώσαμε τις αίθουσες διδασκαλίας με τα παιδιά μέσα για να μην μπει η γυναίκα. Μετά από μισή ώρα, την είδαμε να κατευθύνεται προς τα γραφεία των καθηγητών. Προσπαθούσαμε να την ηρεμήσουμε. Προσωπικά, δεν είδα μαχαίρι. Καταφέραμε την πρώτη φορά να τη βγάλουμε έξω από το σχολείο», περιγράφει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ το πρωτόγνωρο περιστατικό ο διευθυντής του σχολείου.

Στο διάλειμμα, κανένας καθηγητής δεν ήταν ήσυχος. Ολοι βρίσκονταν στο σχολικό προαύλιο και περιπολούσαν υπό τον φόβο της επιστροφής της 42χρονης. Κάτι που έγινε.

Η γυναίκα εισέβαλε εκ νέου μέσα στο σχολείο και άρχισε πάλι να απειλεί θεούς και δαίμονες. Αυτή τη φορά, οι καθηγητές, υπό τις οδηγίες της Ασφάλειας Βόλου, την οποία ενημέρωσαν για το συμβάν, καθυστέρησαν τη γυναίκα.

Αστυνομικοί έσπευσαν στο σχολείο και συνέλαβαν τη 42χρονη έξω από το σχολικό προαύλιο.

Ο διευθυντής του σχολείου ενημέρωσε μέσω e-mail τους γονείς των μαθητών για το επεισόδιο, που σημειώθηκε στο σχολείο, διαβεβαιώνοντας ότι είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Αλλωστε, λίγη ώρα μετά το συμβάν, γονείς, που ενημερώθηκαν από τα παιδιά τους για το επεισόδιο, τηλεφωνούσαν αναστατωμένοι στο σχολείο.

Μαθητής: ««Θα σε σκοτώσω», μου είπε»

Μαθητές καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν ευθείες απειλές από τη 42χρονη. ««Θα σε σκοτώσω», μου είπε», υποστήριξε μαθητής του 8ου Γυμνασίου Βόλου, τον οποίο φέρεται να κυνήγησε κραδαίνοντας μαχαίρι η γυναίκα.

Το περιστατικό, που σημειώθηκε μπροστά στα μάτια του, περιγράφει μαθητής του λυκείου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Σήμερα (σ.σ. χθες) είναι η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και είχαμε πάει στο ΕΑΚ Βόλου να περπατήσουμε. Επιστρέφοντας στο σχολείο, είδα μία γυναίκα να κρατά μαχαίρι και να κάνει βόλτες γύρω από το σχολείο. Μπήκε μέσα, ανέβηκε τα σκαλιά και άρχισε να κυνηγά έναν μικρότερο μαθητή. Ενα παιδί που την πλησίασε δέχθηκε απειλές. «Κάνε πίσω», του είπε, «δεν αστειεύομαι». Το παιδί που απειλήθηκε τηλεφώνησε στην αστυνομία. Φεύγοντας από το σχολείο, είδα δύο αστυνομικούς με πολιτικά να τη συλλαμβάνουν έξω από το προαύλιο. Της τράβηξαν την τσάντα, την ακινητοποίησαν πάνω στα κάγκελα και της πέρασαν χειροπέδες».

«Ακούγαμε για περιστατικά που γίνονται σε σχολεία στην Αμερική. Και τώρα τα ζούμε στο δικό μας το σχολείο», λέει μαθητής στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Περιστατικό bullying πίσω από το συμβάν;

Για το συμβάν ενημερώθηκαν από την πρώτη στιγμή τόσο η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, όσο και το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας.

Οπως ανέφερε ο κ. Κολτσιδόπουλος, η 42χρονη υποστήριξε ότι παιδιά από το σχολικό συγκρότημα κάνουν bullying σε βάρος του ενός παιδιού της, που φοιτά σε άλλο σχολείο.

Η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας Ρηγώ Φασουράκη έστρεψε την προσοχή της γύρω από τη συγκεκριμένη πτυχή. Αναζήτησε το όνομα της 42χρονης, προκειμένου στη συνέχεια να μάθει αν όντως έχει παιδί που φοιτά σε άλλο σχολείο και να διαπιστωθεί αν πράγματι έχει υποστεί σχολικό εκφοβισμό. «Πρέπει πρώτα να μάθουμε αν υπάρχει βάση γύρω από τα όσα υποστηρίζει η γυναίκα. Θα κάνουμε παιδαγωγική έρευνα για να διαπιστώσουμε αν όντως πρόκειται για μία πρωτοφανή έκρηξη, ένα ξέσπασμα και να δούμε πώς θα χειριστούμε το ζήτημα», ανέφερε η κ. Φασουράκη, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Εντολή εξέτασης από τη Δ.Δ.Ε.

Την ώρα του συμβάντος ο προϊστάμενος Σωκράτης Σαβελίδης ταξίδευε για οικογενειακούς λόγους. Ενημερώθηκε όμως για το συμβάν και έδωσε εντολή να γίνει προεξέταση γύρω από το περιστατικό, παράλληλα με την αστυνομική έρευνα.

«Τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση στο ελληνικό σχολείο. Το ελληνικό σχολείο έχει ενισχυθεί με ψυχολόγους, κοινωνιολόγους και συμβούλους σχολικής ζωής, ενώ υπάρχουν έμπειροι διευθυντές και εκπαιδευτικοί για τη διαχείριση κρίσεων. Οι γονείς, που ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν προβλήματα, θα πρέπει να απευθύνονται σε διευθυντές και εκπαιδευτικούς, που μπορούν να τους βοηθήσουν», σημείωσε ο κ. Σαβελίδης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου