ΤΟΠΙΚΑ

Διάπλους 52 μιλίων για καλό σκοπό

διάπλους-52-μιλίων-για-καλό-σκοπό-889600

Για μία ακόμη φορά ο Βολιώτης ολυμπιονίκης Νίκος Σκιαθίτης μπαίνει μπροστά και με τα κουπιά του στέλνει το δικό του μήνυμα υπέρ του αθλητισμού. Αφορμή για τη νέα δράση, που θα υλοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, με τον 41χρονο πλέον πρωταθλητή κωπηλασίας να προγραμματίζει τον διάπλου Βόλου-Σκοπέλου, αποτέλεσε η πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στα σχολεία στις 3 Οκτωβρίου.

Το νέο εγχείρημα του Νίκου Σκιαθίτη δεν θα είναι εύκολο. Θα κωπηλατήσει από τον Βόλο μέχρι το νησί της Σκοπέλου, μία διαδρομή 52 ναυτικών μιλίων, που ισοδυναμεί με μία απόσταση 95 χιλιομέτρων, δίχως καμία διακοπή.

Υπολογίζει ότι θα χρειαστούν 16 ώρες. «Θα είναι μία συναρπαστική εμπειρία» λέει ο ίδιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Από τον τρόπο που μας μιλά καταλαβαίνουμε αμέσως πως περιμένει με ανυπομονησία το Σάββατο.

Μαζί του στο όμορφο ταξίδι θα είναι ο Βασίλης Ηλιόπουλος, από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, καθώς επίσης και η αθλήτρια Αλίκη Νικοπούλου, που έχει αναλάβει το διατροφικό κομμάτι του εγχειρήματος, όπως εξηγεί ο ολυμπιονίκης.

Ο Νίκος θα ξεκινήσει τον διάπλου από τις εγκαταστάσεις του ΝΟΒΑ. Το όλο εγχείρημα στηρίζεται επίσης από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, αλλά και τον δήμο Σκοπέλου, όπου θα καταλήξει το ταξίδι του κωπηλάτη, που περιλαμβάνει συνεχόμενη κωπηλασία με μερικά μόνο ολιγόλεπτα διαλείμματα μέσα στη θάλασσα.

Μάλιστα τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου ο ολυμπιονίκης θα μιλήσει για τον ολυμπισμό και τον αθλητισμό σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο νησί, που είναι η γενέτειρά του και τον έχει τιμήσει με ανδριάντα.

Μαζί του θα είναι επίσης ο Τρικαλινός πρωταθλητής της ποδηλασίας Δημήτρης Γεωργαλής, ενώ για τους μαθητές και στους γονείς θα ακολουθήσει σεμινάριο πρώτων βοηθειών από τον Βασίλη Ηλιόπουλο.

«Ο αθλητισμός δεν έχει ηλικία»

Ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τις αντιξοότητες του εγχειρήματος ο Νίκος Σκιαθίτης είναι αισιόδοξος. Οπως λέει, ακόμη και αν χαλάσει ο καιρός, υπάρχει πρόβλεψη για τη διαχείριση και αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης.

Αυτό που τον ενδιαφέρει κυρίως είναι να στείλει το μήνυμα ότι «ο αθλητισμός δεν έχει ηλικία» και πως «ανεξαρτήτως τι γράφει η δήλωση γέννησης, όλοι μπορούμε να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να αθληθούμε».

Σημειώνεται πως ο Νίκος Σκιαθίτης έχει αναλάβει πρωτοβουλίες και τα προηγούμενα χρόνια για δράσεις που είχαν κοινωνικό αποτύπωμα.

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2017 έκανε τον γύρο του Παγασητικού με απόσταση 110 χιλιόμετρα σε 15 ώρες για την ενίσχυση της Φλόγας.

Η δράση επαναλήφθηκε και το 2018 σε μία πολύ μεγαλύτερη διαδρομή, από τον Βόλο μέχρι τον Σχοινιά στην Αθήνα. Το ταξίδι τότε διήρκεσε τρεις ημέρες.

Η τρίτη φορά που τα κουπιά του θα στείλουν μήνυμα ευαισθητοποίησης, αλλά και στήριξης του αθλητικού πνεύματος είναι το ερχόμενο Σάββατο, με την ευχή όλων να είναι «ούριος» ο άνεμος μέχρι να φτάσει στο νησί της Σκοπέλου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου