ΤΟΠΙΚΑ

 «Η λειτουργία των Δήμων σε περιόδους κρίσης»

η-λειτουργία-των-δήμων-σε-περιόδους-893335

Με ημερίδα θα εγκαινιαστεί η λειτουργία του Μουσείου Τοπικής Ιστορίας και Τέχνης «Κ. Λιάπης» στον Αγιο Γεώργιο Νηλείας

Μία σημαντική ημερίδα για τη «Λειτουργία των Δήμων σε περιόδους κρίσης – Νομικές και διοικητικές προκλήσεις» θα φιλοξενήσει την ερχόμενη Παρασκευή 20 Μαΐου το αρχοντικό «Τζωρτζέικο», στον Αγιο Γεώργιο Νηλείας, στον Δήμο Νοτίου Πηλίου.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη εκδήλωση, την οποία διοργανώνουν ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου και ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας και της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Θεσσαλίας και η οποία θα εγκαινιάσει τον χώρο που θα λειτουργήσει ως Μουσείο Τοπικής Ιστορίας και Τέχνης «Κώστας Λιάπης».

Τα εγκαίνια του μουσείου θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος. Ο χώρος αποκαταστάθηκε από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων. Ηταν κατοικία ενός παλιού εμπόρου που δραστηριοποιήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και αγοράστηκε από τον δήμο το 1997 προκειμένου να λειτουργεί ως Μουσείο Τοπικής Ιστορίας και Τέχνης.

Στόχος είναι στο Μουσείο να φιλοξενηθούν αντικείμενα και το αρχείο του μεγάλου λαογράφου της περιοχής, Κώστα Λιάπη, αλλά και εκθέματα που προσέφεραν κάτοικοι και σήμερα φυλάσσονται στις αποθήκες του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Αμέσως μετά τα εγκαίνια του μουσείου, θα ξεκινήσουν οι εργασίες της ημερίδας, την οποία θα χαιρετίσουν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Χρήστος Στρατηγόπουλος και ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Μιχάλης Μιτζικός.

Κατά την πρώτη θεματική ενότητα με θέμα «Προσλήψεις στους δήμους, σχεδιασμός, υλοποίησης και έλεγχος αυτών» θα μιλήσουν οι Βασίλειος Τζέμος επίκουρος καθηγητής Δημοσίου Δικαίων και Οικονομικών Θεσμών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρης Παπαστεργίου δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Παρασκευή Χαραλαμπογιάννη γενική γραμματέας Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η δεύτερη θεματική ενότητα αφορά στον «Ελεγχο νομιμότητας των πράξεων των Δήμων- Πειθαρχική ευθύνη αιρετών» και θα μιλήσουν οι Κωνσταντίνος Παππάς συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας, Βασίλης Κορκίζογλου προϊστάμενος Δικαστικού Γραφείου Λάρισας, Διονύσιος Φιλίππου καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Αναστάσιος Αναστασίου-στέλεχος Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η τρίτη και τελευταία ενότητα έχει θέμα «Προληπτικός και κατασταλτικός έλεγχος δαπανών των δήμων και θα μιλήσουν οι Δημήτρης Στράνης καθηγητής Διοικητικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Τριαντάφυλλος Καραπατής-επίτροπος Ελεγκτικού Συνεδρίου και Ιωάννης Καραγιάννης γενικός διευθυντής ΚΕΔΕ, δικηγόρος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου