ΤΟΠΙΚΑ

Δέκα χιλιάδες μάσκες για την τελετή φωταγώγησης

δέκα-χιλιάδες-μάσκες-για-την-τελετή-φω-293509

Συνολικά 10.000 προστατευτικές μάσκες θα διανεμηθούν δωρεάν από τον Δήμο Βόλου, την ερχόμενη Τρίτη, σε δημότες και επισκέπτες που θα συμμετάσχουν στην τελετή φωταγώγησης του Βόλου. Εκτός από τις μάσκες, ο Δήμος Βόλου θα στήσει και γιγαντοοθόνες κατά μήκος της παραλίας προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού και απευθύνει έκκληση σε όλους να γιορτάσουν αλλά τηρώντας τα μέτρα προστασίας για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Βόλου διοργανώνει και φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων, αρχής γενομένης από την Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, οπότε και μπροστά στο ηρώο θα γίνει η τελετή φωταγώγησης της πόλης με προσκεκλημένη την Άννα Βίσση.

«Τηρώντας, από την πλευρά μας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας που προβλέπονται, καλούμε τους φίλους και τις φίλες που θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση να πράξουν το ίδιο, φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις.

Ο Δήμος Βόλου, μη περιοριζόμενος σε ευχολόγια και λόγια κενά, έχει τοποθετήσει γιγαντοοθόνες καθ΄ όλο το μήκος της παραλίας ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός, ενώ στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην ίδια περιοχή έχουν δοθεί δέκα χιλιάδες (10.000) προστατευτικές μάσκες προκειμένου να διανεμηθούν δωρεάν στους πολίτες που θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Επιδεικνύοντας η καθεμία και ο καθένας από εμάς την αναγκαία ευθύνη, λαμβάνοντας τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας, ας συντελέσουμε ώστε να δώσουμε ένα ευχάριστο, αισιόδοξο τόνο στις γιορτές αυτές, κάτι που στερηθήκαμε τα δύο τελευταία χρόνια», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

Προπώληση εισιτηρίων για τις συναυλίες

Στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, έχει ληφθεί μέριμνα προκειμένου όλες οι εκδηλώσεις να είναι covid free.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι συναυλίες της Νατάσας Θεοδωρίδου και των Άγγελου, Στέλιου και Διαμαντή Διονυσίου, για τις οποίες θα ισχύσει προπώληση εισιτηρίων, με αριθμημένες θέσεις και μόνο για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες.

Οι δύο μεγάλες συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στον Εκθεσιακό Πολυχώρο του Δήμου Βόλου στο Πεδίον του Άρεως. Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στις 21:00 η Νατάσα Θεοδωρίδου θα ερμηνεύσει τις μεγάλες επιτυχίες της που έχουν γράψει ιστορία στην ελληνική δισκογραφία και τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου στις 21:00 θα ακολουθήσει η συναυλία με τους Άγγελο, Στέλιο και Διαμαντή Διονυσίου, ενώ θα συμμετάσχει και η Αγνή Καλουμένου. Στη συναυλία θα ακουστούν τα αξέχαστα τραγούδια του κορυφαίου λαϊκού τραγουδιστή Στράτου Διονυσίου.

Η προπώληση των εισιτηρίων και για τις δύο εκδηλώσεις θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου. Όσοι επιθυμούν μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια τους ηλεκτρονικά στο www.ticketservices.gr. Προπώληση περιορισμένου αριθμού εισιτηρίων θα γίνεται και στα ταμεία της Διεύθυνσης Πολιτισμού και συγκεκριμένα στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00-13:00 και 18:00-20:00 και στο κτήριο του Μεταξουργείου Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-12:00. Στον Εκθεσιακό Πολυχώρο του Δήμου Βόλου στο Πεδίον του Άρεως δεν θα πραγματοποιηθεί πώληση εισιτηρίων πριν ή κατά τη διάρκεια των συναυλιών.

Για να διασφαλιστεί η προστασία του κοινού αλλά και του προσωπικού θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ (Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας) και τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τη λειτουργία των κλειστών χώρων και την διεξαγωγή ζωντανών θεαμάτων και ακροαμάτων, όπως έχουν εκδοθεί από τη Γενική Γραμματεία Σύγχρονου Πολιτισμού και αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Συγκεκριμένα οι θέσεις θα είναι αριθμημένες και οι θεατές επιτρέπεται να είναι μόνο καθήμενοι. Θα επιτρέπεται η είσοδος σε θεατές κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος με επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορονοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test). Επιπλέον, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο της Διεύθυνσης Πολιτισμού 2421082870.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου