ΤΟΠΙΚΑ

Με επιτυχία άσκηση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας

με-επιτυχία-άσκηση-της-ελληνικής-ομάδ-537201

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου στη θαλάσσια περιοχή απέναντι από τον κυκλικό κόμβο στο ύψος του Δημαρχείου, άσκηση του τμήματος Υγρού Στοιχείου της της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας.

Στην άσκηση συμμετείχαν 25 διασώστες και σύμφωνα με το σενάριο, σε πλωτό γερανό όπου εκτελούνται εργασίες στο βραχίονα, κάποιος τεχνικός γλιστράει και πέφτει από ύψος 20μ. στη θάλασσα. Το Διασωστικό σκάφος με 4μελές πλήρωμα που επιστρέφει από εκπαίδευση αναλαμβάνει το περιστατικό.

Οι διασώστες αναλαμβάνουν να ανασύρουν τον τραυματία από τη θάλασσα χρησιμοποιώντας διασωστικές τεχνικές βασισμένες στα διεθνή πρωτόκολλα διάσωσης του IMRF (Διεθνής Οργανισμός Θαλάσσιας Διάσωσης), να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες επιπέδου PHTLS (Ανώτατο επίπεδο στην Διαχείριση Τραύματος), και να τον μεταφέρουν με ασφάλεια στην πλωτή εξέδρα του σκάφους, κι από εκεί στην παραλία ώστε να τον παραλάβει το ασθενοφόρο.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Τελωνείου, κυρίως απέναντι από τον κυκλικό κόμβο Δημαρχείου, ενώ η άσκηση στο νερό έγινε μέσα από το λιμενοβραχίονα εκτός των ακτοπλοϊκών γραμμών.

Την άσκηση παρακολούθησαν παρατηρητές από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Λιμενικό Σώμα, Την Πολιτική Προστασία του Δήμου Βόλου, Το ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και ο νευροχειρούργος κος Χαυτούρας Νικόλαος. Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου εκπροσώπησε ο Δκτής της, Πύραρχος Πόζογλου Χαράλαμπος, την Περιφέρεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η Πυραγός Ράπτη Έλενα, την Πολιτική Προστασία του Δήμου ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας κ. Πράττος Γεώργιος, το ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ ο αντιπρόεδρος του οργανισμού κος Ζαρκάδας-Βεργής Απόστολος.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας διενεργεί τέτοιου είδους ασκήσεις ώστε να συντηρείται το υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο, αλλά και να εκπαιδεύονται οι νέοι διασώστες που ολοκληρώνουν κάθε χρόνο την βασική εκπαίδευση σε κάθε εκπαιδευτική σειρά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου