ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτο κρουαζιερόπλοιο Μ. Τετάρτη στο λιμάνι του Βόλου

πρώτο-κρουαζιερόπλοιο-μ-τετάρτη-στο-λ-582004

Σύσκεψη χθες για τη δωρεάν προβολή επαγγελματιών στη Google

Θερμή υποδοχή επιφυλάσσει στο πρώτο κρουαζιερόπλοιο της σεζόν ο Δήμος Βόλου, που προωθεί τη δυναμική προβολή της περιοχής στο εξωτερικό και ταυτόχρονα των επαγγελματιών μέσω της Google. Στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη στην Αντιδημαρχία Εμπορίου, Τοπικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, με πρωτοβουλία του αρμόδιου αντιδημάρχου Τάσου Μπατζιάκα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στη χθεσινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μπατζιάκας συμμετείχαν η διευθύντρια της Αντιδημαρχίας Μαρία Κοντού, ο πρόεδρος των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης Γιάννης Γρηγορίου, ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Βασίλης Καραουλάνης, ο Θανάσης Σπύρου αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Ξενώνων Μαγνησίας και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Θεσσαλίας και ο Γιώργος Παπαμακάριος προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Βόλου.

Το θέμα συζήτησης περιστράφηκε γύρω από την προγραμματιζόμενη δωρεάν προβολή των τοπικών επιχειρήσεων τουρισμού στην Google, ενώ όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αντιδήμαρχος Εμπορίου, Τοπικής Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Μπατζιάκας, σε επόμενη φάση θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, εντός του Απριλίου, προκειμένου να ενημερωθούν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι από εκπροσώπους της Google για την πλατφόρμα δωρεάν προβολής.

Υποδοχή κρουαζιερόπλοιου

Προετοιμάζεται λαμπρή υποδοχή του πρώτου κρουαζιερόπλοιου της φετινής σεζόν που αναμένεται να προσεγγίσει το λιμάνι του Βόλου τη Μεγάλη Τετάρτη. Ο αντιδήμαρχος Εμπορίου, Τοπικής Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Μπατζιάκας ανέφερε ότι «έχουμε προετοιμαστεί για να υποδεχτούμε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο, θα διανείμουμε φυλλάδια, έντυπο πληροφοριακό υλικό για την περιοχή και θα τους πληροφορήσουμε τι μπορούν να επισκεφτούν» είπε.

Στο πλαίσιο υλοποίησης, εξάλλου, του προγράμματος τουριστικής προβολής του Δήμου Βόλου για το 2019 και ως αποτέλεσμα της συμμετοχής του Δήμου σε εκθέσεις τουριστικής προβολής στο εξωτερικό, έχουν σχεδιαστεί δημοσιογραφικά ταξίδια προβολής του προορισμού σε αγορές του εξωτερικού με σκοπό την προώθηση της περιοχής σε ηλεκτρονικά κι έντυπα μέσα.

Παραθέτοντας το πρόγραμμα των δημοσιογραφικών ταξιδιών που έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι στιγμής, ο κ. Μπατζιάκας υπογράμμισε ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τη Μαγνησία και αγαστή συνεργασία της Αντιδημαρχίας με τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.

Στο διάστημα από 19 έως 21 Απριλίου προγραμματίζεται επίσκεψη 16 δημοσιογράφων από τη Βουλγαρία που καλύπτουν το ταξιδιωτικό ρεπορτάζ. «Η αποστολή έχει ως στόχο την προβολή της περιοχής ως οδικού προορισμού και περιλαμβάνει επίσκεψη σε Βόλο και Πήλιο» αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Επίσης αναμένεται δημοσιογραφική αποστολή πέντε ατόμων από το κρατικό γερμανικό κανάλι από 9 έως 11 Απριλίου προκειμένου να πραγματοποιήσουν ταξιδιωτικά γυρίσματα στην περιοχή. Στο πλαίσιο του προγράμματος προβολής της Ελλάδας που υλοποιείται από την υπηρεσία του ΕΟΤ Αυστρίας σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρία Austrian Airlines διοργανώνεται ταξίδι εξοικείωσης δημοσιογράφων στον Βόλο, το Πήλιο και τη Σκιάθο.

Στόχος είναι η προβολή των παραπάνω προορισμών και κυρίως η γνωριμία των Αυστριακών εκπροσώπων Τύπου με την περιοχή και η δημοσίευση σειράς άρθρων. Το συγκεκριμένο ταξίδι προγραμματίζεται από την 1η έως τις 8 Ιουνίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου