ΤΟΠΙΚΑ

Επενδύουν σε ακίνητα στο Πήλιο και τις Β. Σποράδες

επενδύουν-σε-ακίνητα-στο-πήλιο-και-τις-584425

Αγοραστές από Νότια Αφρική και αραβικές χώρες εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τα νησιά των Βορείων Σποράδων και το Πήλιο, προκειμένου να αγοράσουν οικόπεδα ή το εξοχικό των ονείρων τους σε ειδυλλιακό περιβάλλον.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σταθερό ενδιαφέρον εκδηλώνεται από το εξωτερικό για την αγορά γης ή ακινήτων με τους εν δυνάμει αγοραστές να προέρχονται παράλληλα από Ισραήλ, Γαλλία, Γερμανία, Δανία και σε μικρότερο βαθμό από την Αγγλία.

Επαγγελματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο του real estate και επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι μεγαλοεπιχειρηματίας που προέρχεται από αραβικές χώρες αγόρασε ακίνητο στο Πήλιο, στις αρχές του χρόνου.

Ο ίδιος επαγγελματίας υπογράμμισε ότι υπάρχει σταθερό ενδιαφέρον για την αγορά ακινήτων ή γης στο Πήλιο, αλλά δεν ευδοκιμούν πάντα οι διερευνητικές επαφές. Ανερχόμενη δύναμη χαρακτηρίζονται, εξάλλου, οι Ισραηλινοί, οι οποίοι επισκέπτονται κατά κόρον την περιοχή και έχουν την ευκαιρία, στην διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών, να γνωρίσουν τις ομορφιές της Μαγνησίας και να αναζητήσουν, παράλληλα, διαθέσιμα ακίνητα.

Παράλληλα δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιθυμούν να αγοράσουν παλιά πέτρινα σπίτια στο νότιο και το ανατολικό Πήλιο, τα οποία ανακατασκευάζουν στη συνέχεια, επιλέγοντας κυρίως περιοχές που εξασφαλίζουν την ήσυχη διαμονή τους.

Στα νησιά των Βορείων Σποράδων

Οι Βόρειες Σποράδες, από την άλλη πλευρά, βρίσκονται σταθερά στην πρώτη γραμμή του επενδυτικού ενδιαφέροντος με τις διερευνητικές επαφές των ενδιαφερομένων να συνεχίζονται, προκειμένου να βρουν και να αγοράσουν το ακίνητο που καλύπτει την αισθητική και την οικονομική τους επιφάνεια.

Όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Δάφνη Γιέγκι – Χλιβερού, ιδιοκτήτρια επιχείρησης realestateστη Σκόπελο, επιχειρηματίας από τη Νότια Αφρική εκδηλώνει έντονο ενδιαφέρον για την αγορά παραδοσιακής οικίας στη Σκόπελο.

Ο ίδιος έχει επισκεφτεί το νησί κατ’ επανάληψη με την σύζυγό του και επιθυμεί να αγοράσει ακίνητο στην Σκόπελο, που τον έχει εντυπωσιάσει. Η συγκεκριμένη είναι μια από τις πολλές περιπτώσεις αλλοδαπών που επιθυμούν αποκτήσουν ακίνητο στην Ελλάδα, ενώ όπως σημειώνει παράλληλα η κ. Χλιβερού, οι Αγγλοι εμφανίζονται πολύ διστακτικοί προς στιγμήν λόγω του Brexit που επηρεάζει την ψυχολογία τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου