ΤΟΠΙΚΑ

Αιτήσεις ΑμεΑ για το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Βόλου

αιτήσεις-αμεα-για-το-κέντρο-διημέρευσ-584591

Αιτήσεις συμμετοχής με σκοπό την ένταξή τους στη συμπληρωματική κατάσταση ωφελουμένων στη δομή και τις δραστηριότητές της καλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου.

Το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) είναι δομή συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

Αποτελεί έναν χώρο ημερήσιας φιλοξενίας ατόμων με κινητικές αναπηρίες ή με αισθητηριακές αναπηρίες ή με νοητική υστέρηση ή με πολλαπλές αναπηρίες ή με διαφορετικού είδους αναπηρία.

Βασικοί σκοποί του ΚΔΗΦ είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία, που χρειάζονται υποστηρικτικών υπηρεσιών. Επίσης, επιδιώκεται η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού και τέλος η καταπολέμηση των διακρίσεων και η προώθηση της ισότητας των ευκαιριών.

Τι υπηρεσίες παρέχονται στο ΚΔΗΦ;

  • Μεταφορά των ωφελουμένων από και προς το Κέντρο, με τα ειδικά προσαρμοσμένα οχήματα της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ
  • Συμμετοχή στο ημερήσιο πρόγραμμα από τις 8:00 έως τις 16:00
  • Πρόγραμμα θεραπευτικών πράξεων ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ωφελούμενου (εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, φυσικοθεραπεία, δράσεις κοινωνικής εργασίας, ψυχολογική υποστήριξη, νοσηλευτικές πράξεις και ιατρική παρακολούθηση)
  • Παροχή ατομικής ή και ομαδικής άσκησης
  • Εκπαίδευση στην αυτοεξυπηρέτηση και την εκμάθηση δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής
  • Δημιουργική απασχόληση και δραστηριότητες κοινωνικοποίησής τους
  • Συμμετοχή τους σε προγράμματα ψυχαγωγίας, κοινωνικής ένταξης και επανένταξης, πολιτισμού και άθλησης.

Το ΚΔΗΦ στελεχώνεται από Νευρολόγο, Ψυχολόγο, Κοινωνική Λειτουργό, Εργοθεραπεύτρια, Λογοθεραπεύτρια, Φυσιοθεραπεύτρια, Νοσηλεύτρια και Βοηθητικό Προσωπικό.

Για την εγγραφή ωφελουμένων στη συμπληρωματική κατάσταση, αλλά και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΚΔΗΦ της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου, Λήμνου 12 με Ελασσόνος στα Παλιά Βόλου. Τηλ. 24210-31860. Κοινωνική Λειτουργός: Ελένη Δούκα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου