ΤΟΠΙΚΑ

Ποινή 18 μηνών στην 49χρονη υπάλληλο για την ψευδή ληστεία

ποινή-18-μηνών-στην-49χρονη-υπάλληλο-για-τ-618236

Κρίθηκε ένοχη για ψευδορκία μάρτυρα και για ψευδή παράσταση πρόκλησης πλημμελήματος

Προβλήματα υγείας επικαλέστηκε η 49χρονη Βολιώτισσα, που σκηνοθέτησε ληστεία προκειμένου να δικαιολογήσει έλλειμμα ύψους 13.000 ευρώ που είχε στην εργασία της σε ιδιωτική κλινική, λέγοντας παράλληλα ότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί τα νέα καθήκοντα που της είχαν αναθέσει στο ταμείο από καθαρίστρια που ήταν.

Ωστόσο, το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου την έκρινε ένοχη και για τα δύο αδικήματα που κατηγορούταν, για ψευδορκία μάρτυρα και για ψευδή πρόκληση πλημμελήματος και την καταδίκασε σε 18 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Μάλιστα το Δικαστήριο δεν αναγνώρισε στην καταδικασθείσα ούτε το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού, ούτε το αντίστοιχο της ειλικρινούς μεταμέλειας.

«Πανικοβλήθηκε ότι υπήρχε λογιστικό λάθος, αλλά προέβη σε αυτήν την πράξη προκειμένου να αποφύγει τυχόν ποινικές ευθύνες», είπε η εισαγγελέας έδρας προτείνοντας ενοχή της κατηγορούμενης.

Από την πλευρά της η συνήγορος υπεράσπισης επισήμανε στο Δικαστήριο ότι η 49χρονη εργάζεται στην ιδιωτική κλινική από το 2003 και όλα αυτά τα χρόνια είχε σχέσεις εμπιστοσύνης με την εργοδοσία της.

Η δικηγόρος τόνισε ότι η κατηγορούμενη δέχτηκε το καινούργιο πόστο που της ανέθεσαν στη γραμματειακή υποστήριξη, από καθαρίστρια που ήταν, προκειμένου να μη χάσει την εργασία της έχοντας τη διαβεβαίωση ότι η μετακίνηση αυτή θα ήταν προσωρινή.

«Τότε της προκλήθηκε καθημερινό άγχος και εξαιτίας του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει βρέθηκε εκτός εαυτού», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Εξάλλου, νωρίτερα απολογούμενη στο Δικαστήριο η 49χρονη είπε ότι φοβόταν μη λερώσει την υπόληψή της και ότι από τις φοβίες και μόνο οδηγήθηκε στην Αστυνομία.

«Μετά τα πήρα πίσω. Δεν μπορούσα να λέω ψέματα», είπε μεταξύ άλλων και τόνισε ότι στα καινούργια καθήκοντα που της ανατέθηκαν δεν ήξερε πώς να διαχειριστεί τις αποδείξεις. «Αυτό το ποσό ίσως είναι εικονικό, ίσως δεν υπάρχει», είπε.

Μάρτυρας υπεράσπισης που κλήθηκε στο Δικαστήριο τόνισε για την 49χρονη ότι είχε παρατηρήσει ότι την έπιαναν συχνά κρίσεις και έλεγε ότι δεν αντέχει άλλο στην εργασία της.

Επισημαίνεται ότι η 49χρονη παραμένει σήμερα στην κλινική, ενώ ο λογιστικός έλεγχος για το έλλειμμα των 13.000 ευρώ δεν έχει ολοκληρωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η 49χρονη οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο μετά από σχηματισμό δικογραφίας που έκανε σε βάρος της η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου για άσκοπη κινητοποίηση Αρχής στις 7 Φεβρουαρίου.

Η 49χρονη είχε τηλεφωνήσει στο «100» και ενημέρωσε ότι εξερχόμενη της οικίας της ένας άγνωστος άνδρας με μηχανάκι τής επιτέθηκε και της άρπαξε την τσάντα της που περιείχε το προαναφερόμενο ποσό.

Για την περαιτέρω εξέταση της υπόθεσης η γυναίκα κλήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου να δώσει περισσότερα στοιχεία και εξεταζόμενη από τους αστυνομικούς έπεσε τελικά σε αντιφάσεις.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου