ΤΟΠΙΚΑ

Μελέτες περιμένουν… δύο χρόνια για το άνοιγμα του LEADER

μελέτες-περιμένουν-δύο-χρόνια-για-το-686120

Καθυστέρηση στο άνοιγμα του προγράμματος LEADER, μέσω του οποίου ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου θα δρομολογήσει πέντε έργα

Τουλάχιστον δύο χρόνια περιμένουν πότε να ανοίξει το πρόγραμμα LEADER έτοιμες μελέτες που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου για να δρομολογήσει παρεμβάσεις.

Οι προσκλήσεις φαίνεται να ανοίγουν τις τελευταίες ημέρες μετά από δίχρονη περίπου καθυστέρηση και ο Δήμος θα είναι από τους πρώτους που θα καταθέσει μελέτες για τη δρομολόγηση έργων, που θα μπορούσαν να βρίσκονται ήδη σε φάση υλοποίησης. «Εχουμε έτοιμες μελέτες και το πρόγραμμα παραμένει κλειστό με αποτέλεσμα να καθυστερούν τα έργα», σχολίασε ο αντιδήμαρχος Αποστόλης Κοντογιώργος.

Στην επικείμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έρχονται προς έγκριση πέντε μελέτες για ισάριθμα έργα, αλλά και η υποβολή τους στις αντίστοιχες προσκλήσεις που ανοίγουν στο τοπικό πρόγραμμα LEADER.

Πρόκειται για την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης ψηφιακής διαδραστικής εφαρμογής κινητών συσκευών για την προβολή των τοπικών φυσικών και πολιτιστικών τουριστικών πόρων της περιοχής Ζαγοράς – Μουρεσίου, ένα ολοκληρωμένο ευφυές σύστημα έγκαιρης πυρανίχνευσης για το δάσος που θα λειτουργεί με κάμερες που θα δίνουν σήμα σε πραγματικό χρόνο σε περίπτωση πυρκαγιάς, τη μετασκευή του δημοτικού κτιρίου που στεγαζόταν το πρώην Δημοτικό Σχολείο Πουρίου σε χώρο μνήμης του Δ.Γ. Κασλά, τη συντήρηση και ανάδειξη του δικτύου πεζοπορικών διαδρομών (μονοπατιών) του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, αλλά και την αποκατάσταση του τοξωτού γεφυριού στην Τσαγκαράδα στη θέση Κακοσκάλι.

Για την υλοποίηση δύο εκ των πέντε έργων μάλιστα, ο Δήμος θα προχωρήσει στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το ένα έργο αφορά στην αποκατάσταση του τοξωτού γεφυριού και το άλλο στη μετασκευή του Δημοτικού Σχολείου σε χώρο μνήμης.

Παράλληλα ο Δήμος θα προχωρήσει και σε προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Βόλου στο πλαίσιο του έργου συντήρησης, σήμανσης και ανάδειξης δικτύου πεζοπορικών διαδρομών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου