ΤΟΠΙΚΑ

Απατεώνες υπόσχονται επιδοτήσεις στα τουριστικά καταλύματα

απατεώνες-υπόσχονται-επιδοτήσεις-στ-686302

Προσποιούνται υπαλλήλους Τραπεζών και με το πρόσχημα χορήγησης χρηματοδοτικών ενισχύσεων στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων προσπαθούν να αρπάξουν χρήματα από επιχειρηματίες ενοικιαζομένων δωματίων.

Καμπανάκι από την Ομοσπονδία Θεσσαλίας Ενοικιαζομένων Επιπλωμένων Δωματίων Διαμερισμάτων και τον Σύλλογο Ενοικιαζομένων Επιπλωμένων Δωματίων Διαμερισμάτων Μαγνησίας για επιτήδειους που προσπαθούν να εξαπατήσουν επιχειρηματίες ενοικιαζομένων δωματίων εκμεταλλευόμενοι την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται και τη δεινή ανάγκη για οικονομικές ενισχύσεις.

«Εχουμε στείλει email σε όλα τα μέλη μας προκειμένου να είναι προσεκτικοί στις προτάσεις που τους παρουσιάζονται για υποτιθέμενα ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το ΕΣΠΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Επιπλωμένων Δωματίων Διαμερισμάτων Μαγνησίας και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλίας Αθανάσιος Σπύρου.

Ο ίδιος επισήμανε ότι άγνωστα άτομα τηλεφωνούν σε επιχειρηματίες και κάνοντας χρήση ονομάτων γνωστών τραπεζικών υπαλλήλων προσπαθούν να κοροϊδέψουν τους επαγγελματίες.

«Αφήνουν να εννοηθεί ότι θα χορηγηθούν δωρεάν χρηματοδοτικές ενισχύσεις ύψους ακόμη και 50.000 ευρώ με σκοπό να εξαπατήσουν τους επιχειρηματίες και να τους αποσπάσουν χρήματα», πρόσθεσε.

Ο ίδιος κάλεσε ακολούθως τους επιχειρηματίες δωματίων να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή και να μην ενδίδουν σε τέτοιες δελεαστικές προτάσεις.

Επισημαίνεται ότι ο κ. Σπύρου επισκέφτηκε χθες την Καρδίτσα όπου είχε ενημέρωση από μέλη ότι εκεί υπήρξαν το τελευταίο διάστημα τουλάχιστον δέκα κρούσματα.

Εξάλλου, πανελλαδικά πληθαίνουν οι αναφορές στη Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος ότι, επιτήδειοι προσεγγίζουν τηλεφωνικά επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων και τους «υπόσχονται» επιχορηγήσεις μέσω διαφόρων επιδοτούμενων προγραμμάτων, φυσικά με το αζημίωτο.

Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΣΕΤΚΕ επίδοξοι «εκπρόσωποι» προγραμμάτων ΕΣΠΑ τηλεφωνούν στους επιχειρηματίες ισχυριζόμενοι ότι έχει εγκριθεί για την επιχείρηση τους ένα υψηλό ποσό επιδότησης και για την άμεση εκταμίευση του, θα πρέπει να τους καταβάλουν ένα ποσό της τάξεως των 5.000 – 10.000 ευρώ.

Το φαινόμενο, εξηγεί η συνομοσπονδία, παρατηρείται ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, ενώ και το κόλπο κάθε άλλο παρά τωρινό είναι, αφού και στο παρελθόν έχουν συμβεί διάφορες απάτες, με επιτήδειους, οι οποίοι υπόσχονται επιδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ.

Προς αποφυγή κάθε εμπλοκής σε κάποιο τέτοιο περιστατικό οικονομικής απάτης, η Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. εφιστά στους επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων – μέλη της να έχουν αυξημένη την προσοχή τους και να ενημερώσουν τον Σύλλογο – Ομοσπονδία που ανήκουν σε περίπτωση που πέσει κάτι στην αντίληψή τους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου