ΤΟΠΙΚΑ

Ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας στην εκδήλωση για τους άμισθους κληρικούς

ανταπόκριση-της-τοπικής-κοινωνίας-στ-689645

Ιγνάτιος: Καθοριστική η συνδρομή των Βολιωτών στην εξασφάλιση της μισθοδοσίας 14 ιερέων

Καθοριστικής σημασίας είναι για την τοπική Εκκλησία το ίδρυμα μισθοδοσίας άμισθων κληρικών που λειτουργεί χάρη στη συνδρομή του κόσμου και τα έσοδα που προέρχονται από δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Σαράντα πέντε δημιουργοί παραχώρησαν τα έργα τους για την ενίσχυση του ιδρύματος επιμορφώσεως και στήριξης εφημεριακού κλήρου, μέσω του οποίου εξασφαλίζονται η μισθοδοσία και ασφάλιση στους άμισθους ιερείς της Μητρόπολης Δημητριάδος.

To ίδρυμα δημιουργήθηκε από την τοπική Εκκλησία την τελευταία πενταετία για τη μισθοδοσία άμισθων κληρικών, οι οποίοι ανέρχονται σε 14 μέχρι στιγμής και καλύπτουν τις ανάγκες της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο νέο τέρμιναλ του λιμανιού από τον φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, τον Αργύρη Ζαφειρίδη και τους συνεργάτες του είχε ως στόχο τη στήριξη των σκοπών του ιδρύματος των άμισθων κληρικών της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος παραβρέθηκε, υπογράμμισε τη σημασία του συγκεκριμένου ιδρύματος σε μια περίοδο κατά την οποία δεν έχει γίνει ούτε μία πρόσληψη κληρικού σε βάθος οκταετίας, ενώ οι ανάγκες για διακονία αυξάνονται, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ αν υπάρχει ενδεχόμενο στο μέλλον το συγκεκριμένο ίδρυμα να καλύψει τις ανάγκες μισθοδοσίας του συνόλου των κληρικών, απάντησε ότι: «Είναι αδύνατο να συμβεί αυτό», ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η ελληνική κοινωνία ξέρει να κρατά τα δεδομένα» και επισήμανε πως «και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δέχθηκε και συμφώνησε ότι το Κράτος χρωστά στην Εκκλησία».

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος με την ευκαιρία της εκδήλωσης επίσης εξήρε τη συνδρομή της τοπικής κοινωνίας και των καλλιτεχνών που παραχώρησαν ευγενικά τα έσοδα από τις πωλήσεις των φωτογραφιών τους για τις ανάγκες του ιδρύματος, ενώ η προσπάθεια θα συνεχιστεί με την ίδια ζέση.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου