ΤΟΠΙΚΑ

Επιχείρηση… ξεκληρίσματος αδέσποτων στο Διμήνι

επιχείρηση-ξεκληρίσματος-αδέσποτω-689785

«Σπέρνουν» φόλες με σπασμένα κομμάτια πλαστικού – Οργή ΦΙΟΒ για το δηλητηριασμένο σκυλάκι στη φάτνη του Βελεστίνου

Σχέδιο… ξεκληρίσματος αδέσποτων στο Διμήνι φαίνεται να έχουν βάλει σε εφαρμογή άρρωστοι εγκέφαλοι. «Εσπειραν» φόλες σε κεντρικό δρόμο του Διμηνίου και μάλιστα με σπασμένα κομμάτια πλαστικού «κερνώντας» βασανιστικό θάνατο σε αθώα πλάσματα.

Σύμφωνα με καταγγελία περιοίκου που έγινε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, την περασμένη Δευτέρα, αργά το βράδυ, σε κεντρικότατο δρόμο στο Διμήνι ανθρωπόμορφο τέρας έσπειρε φόλες, που εκτός από δηλητήριο περιείχαν και σπασμένα κομμάτια πλαστικού.

Το άτυχο σκυλάκι που χαροπάλευε εντόπισε ο ίδιος, μεταφέροντάς το στον κτηνίατρο όπου νοσηλεύεται.

Το περιστατικό δεν ήταν το μοναδικό. Την επόμενη ημέρα, στην ίδια περιοχή σημειώθηκε και δεύτερο πανομοιότυπο κρούσμα.

Για τα απανωτά συμβάντα έχει ενημερωθεί η Αστυνομία, ενώ κάτοικοι της περιοχής θα προχωρήσουν και σε μηνύσεις κατ’ αγνώστων για κακοποίηση ζώων κατ’ εξακολούθηση.

«Θέλουμε να βρεθεί το τέρας που έκανε αυτή την πράξη και από εδώ και πέρα όλοι όσοι αγαπάμε τα ζώα θα έχουμε τον νου μας ώστε να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά παρόμοιο περιστατικό. Όποιος δεν θέλει και δεν μπορεί να ζήσει σε αρμονία με τον εαυτό του καταρχήν και κατά συνέπεια και με όλα τα υπόλοιπα ζώα, μπορεί να φύγει, να πάει στα βουνά και να ζήσει μόνος του. Είναι ανεπιθύμητος από όλους μας!», αναφέρεται σε ανάρτηση που έκανε ο δημότης στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Σημειώνεται ότι τα κρούσματα στο Διμήνι, ήρθαν να συμπέσουν με το δηλητηριασμένο σκυλάκι που βρέθηκε νεκρό στη χριστουγεννιάτικη φάτνη του Βελεστίνου, προχθές Τρίτη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου «καταδικάζει την συγκεκριμένη πράξη και καλεί όποιον γνωρίζει τον δράστη, να τον καταγγείλει στο αστυνομικό τμήμα, υπενθυμίζοντας ότι η θανάτωση ζώων είναι πράξη παράνομη και τιμωρείται με φυλάκιση 1 έως 5 έτη και χρηματικό πρόστιμο έως 30.000 ευρώ για κάθε ζώο (Ν.4235/14)».

Καλεί επίσης «τον Δήμο Ρήγα Φεραίου να καταδικάσει με επίσημη ανακοίνωση «τον ανήθικο αυτό τρόπο εξόντωσης και να καλέσει τους πολίτες που γνωρίζουν ανάλογα περιστατικά θανάτωσης και κακοποίησης να τα καταγγέλλουν στην αστυνομία προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιες αποτρόπαιες και βάρβαρες ενέργειες» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση».

Η Φιλοζωική ομάδα Βόλου καλεί, τέλος, τον Δήμο Ρήγα Φεραίου «να εφαρμόσει επιτέλους όσα ορίζει ο Νόμος για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων γιατί εξαιτίας της ανεπαρκούς πολιτικής τα ζώα γίνονται δύο φορές θύματα των ασυνείδητων ανθρώπων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου