ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς ιατρείο ΕΣΥ η Νέα Αγχίαλος

χωρίς-ιατρείο-εσυ-η-νέα-αγχίαλος-829522

Την έλλειψη προγραμματισμού και την προχειρότητα του Υπουργείου Υγείας που αφήνουν τους κατοίκους της Νέας Αγχιάλου χωρίς πρωτοβάθμιας μονάδα υγείας, στηλιτεύει, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο υπουργό, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Όπως επισημαίνει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, “Χωρίς ιατρείο του ΕΣΥ βρίσκεται εδώ και τρείς εβδομάδες η Νέα Αγχίαλος, εξαιτίας των εργασιών που γίνονται για τη δημιούργια της Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) της περιοχής. Η νέα ΤΟΜΥ αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Μέχρι όμως την ολοκλήρωση των εργασιών και την έναρξη λειτουργίας της νέας μονάδας υγείας, οι ασφαλισμένοι της Νέας Αγχιάλου αναγκάζονται σε συνεχείς και κοστοβόρες μετακινήσεις μέχρι το Βόλο. Η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και ιδιαιτέρως των ηλικιωμένων είναι μεγάλη, καθώς ακόμη και για μια απλή συνταγογράφηση φαρμάκων πρέπει να πηγαίνουν μέχρι την πόλη του Βόλου.

Για μια ακόμη φορά, αποδεικνύεται η ελλειψη προγραμματισμού και η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα ζητήματα υγείας και τους ασφαλισμένους το αρμόδιο υπουργείο”, τονίζει ο βουλευτής Μαγνησίας.

Τέλος, ο Χρήστος Μπουκώρος ζητά από τον Υπουργό Υγείας να μεριμνήσει άμεσα για τη μεταστέγαση και επαναλειτουργία του ιατρείου του ΕΣΥ στην Νέα Αγχίαλο, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες για τη νέα ΤΟΜΥ, ώστε να χαίρουν ουσιαστικής ιατρικής περίθαλψης οι κάτοικοι της περιοχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου