ΤΟΠΙΚΑ

Κάλεσμα συμμετοχής στη γενική απεργία της 28ης Νοεμβρίου

κάλεσμα-συμμετοχής-στη-γενική-απεργί-829767

Κάλεσμα συμμετοχής στη γενική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου απευθύνει η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου.

Σε ανακοίνωση -κάλεσμα αναφέρονται τα εξής: “Με αιχμή του δόρατος την επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, ο αγώνας μας για την ανατροπή των πολιτικών των μνημονίων, που η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα λόγια μόνο αποκηρύσσει, συνεχίζεται.

Στο πλαίσιο αυτό, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής μας να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη Γενική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 28 Νοεμβρίου και στην Απεργιακή συγκέντρωση, που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, στις 10 το πρωί!

Τα ημίμετρα του κ Τσίπρα και της κας Αχτσιόγλου δεν μας πείθουν. Αποτυπώνουν την πραγματική θέληση της Κυβέρνησης να κάνει, με θεσμικά «τερτίπια» τα χατίρια των δανειστών και των Βιομήχανων, βαφτίζοντας το «ψάρι» κρέας»!

Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε. Την καλούμε, να αποδείξει τα …φιλεργατικά της αισθήματα, με πολιτικές ουσίας, που θα σταματήσουν την φτωχοποίηση της Ελληνικής Κοινωνίας και όχι με νέες νομοθετικές αλχημείες.

Ο Προϋπολογισμός φτώχειας και νέων δυσβάσταχτων φόρων, που κατατέθηκε για ψήφιση, παρά την προσπάθεια να εμφανισθεί ως ο δήθεν πρώτος «μεταμνημονιακός» Προϋπολογισμός, έχει από την αρχή ως το τέλος του τα χαρακτηριστικά που έχουν υπαγορεύσει στην Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα οι δανειστές.

Είναι Προϋπολογισμός κοινωνικής ανισότητας, αφού διατηρεί όλα τα επιβληθέντα μνημονιακά αντικοινωνικά μέτρα (ΕΝΦΙΑ, αρπαγή των σπιτιών, ισοπέδωση της Κοινωνικής Ασφάλισης), εν μέσω επικοινωνιακών «τρυκ» και ακατάσχετης παροχολογίας, για «μη περικοπή των συντάξεων» και για «χιλιάδες νέες προσλήψεις»!

Σε όλα αυτά, η απάντηση των εργαζομένων θα δίνεται στους δρόμους, με αγώνα!

ΟΛΟΙ στην 24ωρη Γενική Απεργία της 28ης Νοεμβρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση, στις 10 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου