ΤΟΠΙΚΑ

Ζωγράφισαν την ιστορία 100 χρόνων του Συνεταιρισμού «Η Δήμητρα»

ζωγράφισαν-την-ιστορία-100-χρόνων-του-συ-829967

Παιδιά δημιούργησαν χθες επιτοίχιο έργο στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου – Αθλοπαιδιές με τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου

Λιλιπούτειοι καλλιτέχνες πήραν τη σκυτάλη της συμμετοχής στις επετειακές εκδηλώσεις για τα εκατοστά γενέθλια του Συνεταιρισμού της Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα» και αποτύπωσαν το μεράκι και τον ενθουσιασμό τους σε τοιχογραφία που κοσμεί τον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων της οργάνωσης. Μετά την τεραστίων διαστάσεων τοιχογραφία που δημιούργησε πρόσφατα η «Urban act», μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αγχιάλου πρωτοστάτησαν στη δημιουργία νέας ζωγραφικής σύνθεσης, με θέμα τα προϊόντα της αμπέλου και του Συνεταιρισμού.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στον προαύλειο χώρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού συμμετείχε η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου Γιάννης Κίτσιος, θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες δράσεις μέχρι τον Απρίλιο, με τη συμμετοχή σχολείων και άλλων τοπικών ομάδων, στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων για τα 100 χρόνια του Συνεταιρισμού.

Παράλληλα, ο κ. Κίτσιος σημείωσε ότι μέσα από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα «οι μαθητές σχολείων της Νέας Αγχιάλου συμμετέχουν βιωματικά σε μια ιστορική διαδρομή 100 χρόνων, η οποία αφορά και στους παππούδες τους, που ίδρυσαν τον Συνεταιρισμό πριν από έναν αιώνα. Ο Συνεταιρισμός της Νέας Αγχιάλου κάνει άνοιγμα στη νεότερη γενιά, με τις δράσεις που διοργανώνει. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Συνεταιρισμό και τα προϊόντα του, να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του και να στηρίξουν την προσπάθεια, έναν αξιόλογο Συνεταιρισμό, γιατί είναι κομμάτι τους και τους κάνει περήφανους».

Οι μαθητές γνώρισαν παράλληλα από κοντά τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου και μέλη της διοίκησης, συμμετείχαν σε αθλοπαιδιές και δέχτηκαν με χαρά τα αναμνηστικά που τους προσέφεραν. Ο πρόεδρος του Συλλόγου του Ολυμπιακού Βόλου Νίκος Τσεκούρας ανέφερε από την πλευρά του ότι «αποδεχτήκαμε με χαρά την πρόσκληση του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου, που είναι χορηγός μας πολλά χρόνια και ήρθαμε στις εγκαταστάσεις για να συμμετάσχουμε και εμείς σε αυτή τη γιορτή των εκατό χρόνων με το ποδοσφαιρικό τμήμα του Συλλόγου».

Με χρώμα και έμπνευση

Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Νέας Αγχιάλου αποτύπωσαν με ζωηρά χρώματα και ενθουσιασμό το καλλιτεχνικό τους ταλέντο στην επιτοίχια τοιχογραφία, που «αφηγείται» την ιστορία ενός αιώνα συνεταιριστικής δράσης της «Δήμητρας».

Η διευθύντρια του σχολείου Νένα Σιδηροπούλου επισήμανε από την πλευρά της: «Ο Συνεταιρισμός «Δήμητρα» είναι ένας σημαντικός Συνεταιρισμός της περιοχής και είμαστε εδώ, γιατί από πέρυσι τα παιδιά ήθελαν να συμμετάσχουν στις επετειακές εκδηλώσεις και να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα 100 χρόνια της «Δήμητρας»».

Τα παιδιά που συμμετείχαν στη χθεσινή δράση εξέφρασαν με χρώμα και μεράκι τον ενθουσιασμό τους, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του Κυριάκου Ιωσηφίδη, συντονιστή της «Urbanact». Ο ίδιος σημείωσε από την πλευρά του ότι η ζωγραφική αποτύπωση της ιστορίας του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα» με τη συμμετοχή μαθητών είναι εμπνευσμένη από εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ζωγραφίζοντας σχολικά κτίρια». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «δημιουργούμε μια μεγάλη τοιχογραφία και συμμετοχικές δράσεις με τους μαθητές, στις οποίες κάνουμε περιγράμματα για διάφορα θέματα και δίνουμε στα παιδιά υλικό για να ζωγραφίσουν».

Η συνεργασία με τον χώρο της εκπαιδευτικής κοινότητας θα συνεχιστεί και με επόμενες εκπαιδευτικές δράσεις. Η εκπαιδευτική συνεργασία του Συνεταιρισμού ξεκίνησε χθες συμβολικά με τα σχολεία της Νέας Αγχιάλου, ενώ σύντομα θα προσκληθούν σχολεία από όλη τη Μαγνησία και σε άλλες δράσεις, που περιλαμβάνουν εκδηλώσεις, εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα κ.ά.

Οι δράσεις και οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ιστορικής συνεταιριστικής οργάνωσης της Νέας Αγχιάλου είναι μια ευκαιρία για την ανάδειξη της μοναδικής συνεργατικής ιστορίας της Νέας Αγχιάλου, που καταλαμβάνει επάξια κορυφαία θέση στο πεδίο του συνεταιρίζεσθαι και του επιχειρείν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου