ΤΟΠΙΚΑ

«Αδήριτη ανάγκη ο πολιτικός πολιτισμός»

αδήριτη-ανάγκη-ο-πολιτικός-πολιτισμ-735306

Κλιμάκιο της κίνησης «Βόλου Κοινωνία» αποτελούμενο από τους κ.κ. Γιάννη Κουρτίνα, Παντελή Μαστρογιάννη και Πάρι Μουτσινά επισκέφτηκε τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου στα γραφεία του και είχε μία γόνιμη συζήτηση με τον πρόεδρο κ. Χρήστο Στρατηγόπουλο, τον αντιπρόεδρο κ. Γιώργο Αθανασάκη και τον γεν. γραμματέα κ. Βασίλη Μπακαλιάνο.

Οι εκπρόσωποι της κίνησης ενημέρωσαν τους συνομιλητές τους για τη φιλοσοφία την πολιτική και τους στόχους της νέας κίνησης «Βόλου Κοινωνία» και την προσπάθειά της να χτίσει ένα καινούργιο μοντέλο στην τοπική αυτοδιοίκηση το οποίο θα εκπορεύεται και θα στηρίζεται όλο και περισσότερο στην άμεση δημοκρατία και όχι στον κομματισμό, με στόχο να εμπνεύσει τη συμμετοχή, την επικοινωνία και τον δημιουργικό διάλογο στην τοπική κοινωνία. «Το πρόγραμμα των επαφών της κίνησης με τους φορείς της πόλης δεν είναι ως εκ τούτου μία τυπική αλλά μία ουσιαστική διαδικασία ανταλλαγής απόψεων και διαδραστικής συνεργασίας για την επίλυση των δύσκολων προβλημάτων της περιοχής και την εύρυθμη ανάπτυξή της», τονίστηκε χαρακτηριστικά. Ακολούθως αναφέρθηκαν «στην αδήριτη ανάγκη να διασφαλίσθει από όλους και πρωτίστως από τη δημοτική αρχή ένα κλίμα πολιτικού πολιτισμού ο οποίος θα εξυπηρετεί την ελεύθερη έκφραση γνώμης και την πολιτικό διάλογο εν γένει, χωρίς πόλωση διχασμό και ακρότητες τη στιγμή κατά την οποία χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ τη σύμπνοια και σύνθεση απόψεων».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Βόλου Κοινωνία», «ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Στρατηγόπουλος συμμερίστηκε τις απόψεις και τις αγωνίες της κίνησής μας και πρόσθεσε ότι η πολιτική κρίση που περνάει η χώρα μας διαπερνά και επηρεάζει άμεσα τις κομματικές και αυτοδιοίκητες λειτουργίες και συμπεριφορές. Στην κατάσταση αυτή απαιτείται η επικοινωνία ο διάλογος και η σύνθεση απόψεων και όχι η πόλωση. Η επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της πόλης αφορά σε ολόκληρη την κοινωνία και τους φορείς της και έφερε ως ζωντανό παράδειγμα τη δημιουργία των νέων δικαστηρίων που είναι αίτημα 25 ετών του Συλλόγου και της Δικαιοσύνης. Αυτό το πρόβλημα θα λυθεί,συνέχισε, αν μπει στην ατζέντα όλων των κοινωνικών φορέων και πρωτίστως του Δήμου και της Περιφέρειας για να δημιουργηθεί, με όποια λύση και αν επιλεγεί,ενα σύγχρονο δικαστικό μέγαρο και όχι μία δυσλειτουργική αναπαλαίωση των υπαρχόντων δικαστηρίων.

Τέλος συμφωνήθηκε από όλους ότι η επικοινωνία μεταξύ των κοινωνικών και πολιτικών φορέων και η αναθέρμανση του διαλόγου είναι η μόνηλύση και πρέπεινα συνεχισθεί για να έχουμε θετικά αποτελέσματα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου