ΤΟΠΙΚΑ

Εγκαινιάζεται το Κλειστό Γυμναστήριο Αγριάς «εν μέσω πυρών»

εγκαινιάζεται-το-κλειστό-γυμναστήρι-735347

Η αντιπαράθεση με «φόντο» τα σημερινά εγκαίνια του Κλειστού Γυμναστηρίου της Αγριάς καλά κρατεί.

Ο Δήμος Βόλου απάντησε στην «Επιλογή Ευθύνης» ότι «η σημερινή δημοτική αρχή παρέλαβε ένα κτίριο κουφάρι». Στη δημόσια κόντρα ωστόσο παρενέβη και ο πρώην δήμαρχος Αγριάς Θωμάς Παπαευθυμίου, ο οποίος δηλώνει ότι το έργο ξεκίνησε επί θητείας του και επιρρίπτει ευθύνες τόσο στην προηγούμενη όσο και στη σημερινή δημοτική αρχή. ” Παραληρηματική η αντίδραση της δημοτικής αρχής” σχολίασε η “Επιλογή Ευθύνης”.

Το Κλειστό Γυμναστήριο πάντως εγκαινιάζεται στις 7.00 το απόγευμα από το δήμαρχο Βόλου, παρουσία του προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου που θα τιμηθεί από τον Δήμο Βόλου.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας μπάσκετ μεταξύ της Εθνικής Ελλάδος Εφήβων και μιας ομάδας επίλεκτων παικτών από το Βόλο (Μικτή Βόλου).

Το εισιτήριο του αγώνα έχει οριστεί στα 10 ευρώ και τα έσοδα θα δοθούν για την ενίσχυση τεσσάρων ιδρυμάτων της πόλης και συγκεκριμένα: ΕΛΕΠΑΠ, Οργανοτροφείο, Φλόγα και Σύλλογος Καρκινοπαθών.

Απάντηση Δήμου

Στην απάντηση που έστειλε ο Δ. Βόλου με αφορμή προχθεσινή ανακοίνωση της «Επιλογής Ευθύνης» επισημαίνονται τα εξής: Την Δευτέρα (σ.σ. σήμερα) οι πολίτες της Αγριάς και του Δήμου Βόλου, μαζί με το Δήμαρχό τους, Αχιλλέα Μπέο εγκαινιάζουν ένα ακόμη σημαντικό έργο, ιδιαίτερα για τους νέους μας, το κλειστό Γυμναστήριο της Αγριάς. Και αυτό το έργο η δημοτική παράταξη του Πάνου Σκοτινιώτη, του πιο αποτυχημένου Δήμαρχου που γνώρισε όχι μόνο ο Βόλος, αλλά ίσως και ολόκληρη η χώρα, επιχείρησε με το γνώριμο τρόπο της διαστρέβλωσης της αλήθειας και πλαστογράφησης των γεγονότων, να το υποβαθμίσει και να το αμφισβητήσει, αλλά στην πόλη πλέον όλοι γνωρίζουν την αναξιοπιστία και την έλλειψη σοβαρότητας που χαρακτηρίζουν τα μέλη της.

Και μόνο τα στοιχεία που οι ίδιοι, στελέχη της παράταξης «Πάμε Σπίτι», παραθέτουν για ένα έργο που ξεκίνησε το 2003 (!) και ολοκληρώνεται μόλις τώρα, θα ήταν αρκετά για να τους κάνουν όχι απλώς να μην εμφανίζονται σαν κριτές και τιμητές, αλλά να κρύβονται επιμελώς, αισθανόμενοι το βάρος της ευθύνης για τα όσα διέπραξαν σε βάρος αυτής της πόλης δεκαετίες τώρα.

Προς τούτο θα αποφύγουμε τον πειρασμό να συνεχίσουμε το διάλογο, αν και διασκεδαστικός, με τους ανθρώπους που τα σκέφτηκαν όλα, αλλά έκαναν τίποτα!

Δεν μπορούμε όμως να μην μοιραστούμε με τους συμπολίτες μας το γέλιο από την μωρία και την αφέλεια τους, που θέλοντας να μας…πείσουν (!) για την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητα τους διένειμαν φωτογραφία όπου ο μεγάλος ηγέτης τους απεικονίζεται με τα χέρια στις…τσέπες (τι να ψάχνει άραγε;) δήθεν να ενημερώνεται, ένα μήνα πριν τις εκλογές, ότι υπάρχει και ένα κτήριο – κουφάρι στην Αγριά, που ήταν να γίνει κλειστό Γυμναστήριο. (Πως το λένε οι διανοούμενοι – σπουδαγμένοι; Σημειολογία;)

Σε κάθε περίπτωση καλούμε τόσο τον ανελέητα και ταπεινωτικά αποδοκιμασθέντα από το λαό του Βόλου πρώην Δήμαρχο όσο και τους εναπομείναντες συνεργάτες του, να έρθουν την Δευτέρα στην Αγριά, στα εγκαίνια του έργου από τον Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, που προσωπικά συνέβαλε στην αποπεράτωσή του. Αν θέλουν να τους στείλουμε και προσωπική πρόσκληση. Άλλωστε και στο έργο της αποχέτευσης θα προσκληθούν, για να καταλάβουν, επιτέλους, πως γίνονται τα πραγματικά έργα, μακριά από τους υπονόμους της πολιτικής…

ΥΓ. Και επειδή για κάθε έργο χρησιμοποιούν τη μόνιμη επωδό – καραμέλα της χρηματοδότησης είτε από την κεντρική διοίκηση, είτε από την ΕΕ, να τους ενημερώσουμε ότι το συγκεκριμένο αποπερατώθηκε με πόρους του Δήμου Βόλου, εξ αιτίας των καταστροφικών χειρισμών που εκείνοι είχαν κάνει.

ΥΓ1. Και κάτι τελευταίο: Κανένα έργο δεν γίνεται είτε με λεφτά του υπουργού, είτε του Περιφερειάρχη, είτε του Δημάρχου. Γίνονται με λεφτά του λαού, των πολιτών, γιατί σε αυτούς ανήκουν. Σαν πούροι – κατά δήλωσή τους – Δημοκράτες, θα έπρεπε να το γνωρίζουν. Μόνη δικαιολογία τους η άγνοια καθώς τόσα χρόνια δεν εκτέλεσαν ούτε ένα έργο. Πάντως αν ο κ. Σκοτινιώτης, είχε χρηματοδοτήσει κάποιο έργο από προίκα ή προσωπική του κληρονομιά, ας μας ενημερώσει να του είμαστε και υπόχρεοι

Σχόλιο από «Επιλογή Ευθύνης»

«Αρχίζει να γίνεται … εκνευριστική η ευκολία με την οποία η κάθε ανακοίνωσή μας, ακόμη και ένα απλό σχολιάκι μας, σκορπίζει σαν χαρτοπόλεμο τον δημοτικό θίασο. Όσο, δε, περνάει ο καιρός και αδειάζει η κλεψύδρα, τόσο η αντίδρασή τους γίνεται όλο και πιο παραληρηματική. Αλλά έτσι είναι. Όταν, κοντά πέντε χρόνια τώρα, βλέπεις ακόμη και στον ύπνο σου τον Σκοτινιώτη και ό,τι άλλο …σατανικό σε κατατρέχει, δεν θέλει και πολύ να πάθεις τη «ζημιά». Να εγκλωβιστείς δηλαδή σε μια «παραληρητική ιδέα με συνήθως μονοθεματικό περιεχόμενο». Δεν το λέμε εμείς, το λένε τα εγχειρίδια… Ας το προσέξουν, γιατί έχουμε ακόμη επτά μήνες μέχρι τις εκλογές» ήταν το σχόλιο της «Επιλογής Ευθύνης».

Παρέμβαση Παπαευθυμίου

Ο πρώην δήμαρχος Θ. Παπαευθυμίου σε γραπτή ανακοίνωση σημειώνει μεταξύ άλλων ότι « η δημοσίευση της Δημοτικής Παράταξης Επιλογή Ευθύνης, για τα εγκαίνια του έργου Κλειστό Γυμναστήριο Αγριάς και οι δηλώσεις του σημερινού Δημάρχου, ότι το βρήκε δήθεν βαλτωμένο επί 12δεκαετίας και ότι αυτός το έφτιαξε και το παραδίδει στην Αγριά, μου θυμίζει την λαϊκή παροιμία που λέγει ότι δύο……..μάλωναν σε ξένο αχυρώνα».

Συνεχίζοντας αναφέρεται στο ιστορικό του έργου, ενώ τοποθετούμενος για τη δημοτική αρχή Σκοτεινιώτη, επισημαίνει: «Δεν ασχολήθηκε καθόλου με το έργο αυτό, αφού δεν έβαλε ούτε ένα καρφί, σύμφωνα και με τη λαϊκή ρήση. Οχι μόνο δεν ασχολήθηκαν καθόλου, αλλά και όταν ενημερώθηκαν ότι ο εσωτερικός χώρος του γυμναστηρίου κατελήφθη από πλήθος λαθρομεταναστών ή προσφύγων, όπου το χρησιμοποιούσαν σαν ξενώνα και πάλι άφησαν τα τεκταινόμενα στην τύχη τους. Μετά το χρησιμοποιούσαν κάποιοι σαν χώρο στάθμευσης των Ι.Χ.Ε. και μικρών φορτηγών αυτοκινήτων, αυτά πρόσφεραν στην δημοτική θητεία τους» σύμφωνα με τον κ. Παπαευθυμίου.

Οσον αφορά τη σημερινή δημοτική αρχή του κ. Αχ. Μπέου, τονίζει ότι «ο σημερινός Δήμαρχος Βόλου ή δεν γνώριζε όλο αυτό το ιστορικό του έργου, ή τον παραπληροφόρησαν ή σκόπιμα παραπληροφορεί τους πολίτες με τη δήλωσή του ότι το έργο αυτό ήταν βαλτωμένο επί 12 χρόνια και το ξεβάλτωσε αυτός» και τον καλεί να ενημερωθεί πληρέστερα. Επιπλέον με αφορμή το συγκεκριμένα θέμα, ο κ. Παπαευθυμίου αναφέρεται και στο αποχετευτικό που είχε δρομολογήσει ο Δήμος Αγριάς με την ολοκλήρωση της μελέτης το έτος 2010 επιρρίπτοντας ευθύνες στις δημοτικές αρχές Σκοτινιώτη και Μπέου για τις καθυστερήσεις που υπήρξαν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου