ΤΟΠΙΚΑ

Mικρά μουσεία σε περιόδους κρίσης και προοπτικές

mικρά-μουσεία-σε-περιόδους-κρίσης-και-π-747159

Το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου με την συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα χρόνια λειτουργίας, οργανώνει επετειακές εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν από τον περασμένο Φεβρουάριο. Το πρόγραμμα συνεχίζεται το Σάββατο 6η Οκτωβρίου, με την οργάνωση Πανελλήνιου Συνεδρίου με θέμα: «Μικρά Μουσεία σε περιόδους κρίσης. Προκλήσεις και προοπτικές». Το πρόγραμμα είναι πλούσιο και περιλαμβάνει εισηγητές από διάφορα μέρη της χώρας και με ποικιλία ειδικοτήτων.

Κεντρική προσκεκλημένη ομιλήτρια είναι η Μάρλεν Μούλιου, Λέκτορας Μουσειολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας / Επιστημονική Υπεύθυνη ΠΜΣ «Μουσειακές Σπουδές», Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που θα αναπτύξει το θέμα: «Τα μουσεία ως αξίες στην Ελλάδα της κρίσης: κριτικές σκέψεις σε κρίσιμα ερωτήματα» ή «Γιατί σε δύσκολους καιρούς τα μικρά μουσεία χρειάζονται μεγάλα οράματα».

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση, με θέμα: «Μικρά Μουσεία σε δύσκολους καιρούς. Τι κρύβει το μέλλον;». Την συζήτηση θα συντονίσει η Μάρλεν Μούλιου Λέκτορας ΕΚΠΑ και την συμμετοχή των: Ιωάννας Λαλιώτου Αντιπρύτανη Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας τμήμα ΙΑΚΑ, Βασιλικής Αδρύμη – Συσμάνη Δρ. αρχαιολόγου, π. προϊσταμένης του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Θεσσαλικών Σπουδών, Αίγλης Δημόγλου δρ ιστορίας, προϊσταμένης Δ/νσης Αρχείων Μουσείων Βιβλιοθηκών Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π Δήμου Βόλου, Σωτήρη Γκανάτσιου δικηγόρου, ιδρυτή του Μουσείου Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας και Κωνσταντίνου Α. Μοράρου Σύμβουλου Ανάπτυξης – ιστορικού, συνιδρυτή Μουσείου Ελιάς και Λαδιού Πηλίου.

Το Συνέδριο Θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Ιατρείο του κτηρίου Τσικρίκη (Γαμβέτα – Ιάσωνος) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, 9.00 έως 17.00, με ανάλογα διαλείμματα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου