ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυση & αγωγή από τη ΔΕΥΑΜΒ στην Εισαγγελία Βόλου & στο Πρωτοδικείο Αθηνών

μήνυση-αγωγή-από-τη-δευαμβ-στην-εισαγ-775240

Για το 1,4 εκατ. ευρώ που κατασχέθηκε από τους λογαριασμούς της – Ζητά επιστροφή του ποσού και αποζημίωση 9 εκατ. ευρώ για ηθική βλάβη

Στην αντεπίθεση περνά η ΔΕΥΑΜΒ μετά την «ψυχρολουσία» που υπέστη από την κατάσχεση και απόδοση στην ΕΡΓΗΛ ποσού 1.420.000 ευρώ από λογαριασμό της στην Τράπεζα Πειραιώς. Χθες κατατέθηκε στην Εισαγγελία Βόλου μηνυτήρια αναφορά κατά της ΕΡΓΗΛ και της Τράπεζας Πειραιώς για απάτη και απιστία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόμου περί καταχραστών του Ελληνικού Δημοσίου.

Για την υπόθεση ο εισαγγελέας Βόλου αναμένεται να διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα. Ταυτόχρονα, κατατέθηκε και αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών κατά της Τράπεζας Πειραιώς. Με την αγωγή η ΔΕΥΑΜΒ αξιώνει επιστροφή του ποσού που αποδόθηκε στην ΕΡΓΗΛ και επιπλέον αποζημίωση 9 εκατ. ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη, αλλά και για το πλήγμα της αξιοπιστίας και του κύρους της.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τις δικαστικές κινήσεις εναντίον της ΕΡΓΗΛ και της Τράπεζας Πειραιώς, που έχει απαντήσει μέσω επίσημης ανακοίνωσής της ότι ενήργησε με βάση τα όσα προβλέπει ο Νόμος, είχε προαναγγείλει σε συνέντευξη Τύπου, στον απόηχο της κατάσχεσης του 1,4 εκατ. ευρώ, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Από χθες, οι δύο υποθέσεις βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι προ δεκαπενθημέρου περίπου η ΕΡΓΗΛ κατάφερε να εισπράξει μέσω τραπεζικής επιταγής από την Τράπεζα Πειραιώς, ποσό 1,4 εκατ. ευρώ από λογαριασμό της ΔΕΥΑΜΒ, σε εκτέλεση απόφασης του Αρείου Πάγου που επιδίκασε στην εργολήπτρια εταιρεία ποσό 9,2 εκατ. ευρώ.

Η κατάσχεση έγινε, ενώ σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΜΒ, εκκρεμεί ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και Βόλου η εκδίκαση των ανακοπών και των ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΕΡΓΗΛ και της εις βάρος της ΔΕΥΑΜΒ αναγκαστικής εκτέλεσης προκειμένου να προστατευθούν τα χρηματικά διαθέσιμα της Δημοτικής Επιχείρησης.

Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι

Η κατάσχεση του ποσού έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στις τάξεις των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ αλλά και προμηθευτών.

Οι πρώτοι ανησυχούν για την ομαλή ροή της μισθοδοσίας τους που διαταράχθηκε μία φορά, οι δεύτεροι για τις πληρωμές τους.

Μάλιστα ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ, με αφορμή τις επιθετικές ενέργειες της ΕΡΓΗΛ, ζητά ενημέρωση σε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος, «αντιλαμβανόμενοι την έντονη ανησυχία που επικρατεί σε όλους τους συναδέλφους μετά και την τελευταία ενέργεια της ΕΡΓΗΛ να κατασχέσει αποθεματικό ποσό της ΔΕΥΑΜΒ ύψους 1.420.000 € από τη Τράπεζα Πειραιώς, ζητήσαμε εγγράφως από το πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ (διά των εκπροσώπων μας στο Δ.Σ.) να συγκαλέσει άμεσα έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο με σκοπό να ενημερωθούμε πλήρως και αναλυτικά για τα εξής:

1. Ποιες νομικές ενέργειες έχουν γίνει έως σήμερα για τη διασφάλιση των τραπεζικών αποθεματικών της ΔΕΥΑΜΒ;

2. Σε ποιες νομικές ενέργειες απαιτείται να προβεί η υπηρεσία ώστε να διασφαλιστούν τα εναπομείναντα τραπεζικά αποθεματικά και να αποφευχθούν ανάλογες ενέργειες από την ΕΡΓΗΛ;

3. Πώς θα διασφαλιστούν τα εκ νέου αποθεματικά ποσά τα οποία σχετίζονται με την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της ΔΕΥΑΜΒ, καθώς έχουν να κάνουν με τη μισθοδοσία, την πληρωμή ΔΕΗ, προμηθευτών, έργων και την εν γένει προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος;

4. Γιατί κατασχέθηκε το ποσό του 1.420.000€ εφόσον όπως γνωρίζαμε αν και δεσμευμένο ήταν ακατάσχετο;».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου