ΤΟΠΙΚΑ

Οικογενειακή τραγωδία στον Βόλο- 82χρονος σκότωσε την 70χρονη σύζυγό του

οικογενειακή-τραγωδία-στον-βόλο-82χρον-775270

«Δεν θέλω πλέον να μείνω στη ζωή. Φεύγω και παίρνω μαζί και τη γυναίκα μου». Αυτό έγραφε στο μακάβριο ιδιόχειρο σημείωμα ο 80χρονος Βολιώτης σε τετράδιο σημειώσεων που διατηρούσε στο σπίτι του, λίγο πριν σκοτώσει την 72χρονη σύζυγό του και αποπειραθεί να αυτοκτονήσει και ο ίδιος. Ο 80χρονος που οδηγήθηκε στο φονικό και παρά λίγο στην αυτοχειρία, πίστευε ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν ήθελε να αφήσει μόνη της τη σύζυγό του να υποφέρει. Ενώ κοιμόταν της έφραξε με την παλάμη του τη μύτη και το στόμα της. Χθες το απόγευμα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σήμερα αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στη συνοικία της Ν. Δημητριάδος στον Βόλο. 80χρονος που πίστευε ότι έπασχε από καρκίνο αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του και στη ζωή της συζύγου του.

Όπως ισχυρίστηκε ο δράστης, είχαν προαποφασίσει με τη σύζυγό του να δώσουν τέλος στη ζωή τους για να μη βασανίζονται από τα προβλήματα υγείας από τα οποία πίστευαν ότι έπασχαν.

Στις τέσσερις τα ξημερώματα κι ενώ η 72χρονη κοιμόταν, ο 80χρονος έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιό του. Πήγε στην κρεβατοκάμαρα και με το χέρι του κάλυψε τη μύτη και το στόμα της άτυχης γυναίκας που πέθανε από ασφυξία.

Νωρίτερα, είχε φροντίσει να συντάξει το ιδιόχειρο σημείωμα στο οποίο εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στον φόνο και την παρά λίγο αυτοχειρία.

Στη συνέχεια κι ενώ η γυναίκα βρισκόταν νεκρή στο κρεβάτι της, έλαβε υπερβολική δόση χαπιών για να αυτοκτονήσει. Μέχρι να επιδράσουν τα φάρμακα τηλεφώνησε και στον κουνιάδο του, τον αδερφό της 72χρονης που βρισκόταν στον Ριζόμυλο.

«Η αδερφή σου είναι νεκρή κι εγώ έχω πάρει χάπια. Ελα γρήγορα», ήταν τα λόγια που άκουσε ο αδερφός της 72χρονης, πριν το τηλέφωνο κλείσει από την άλλη γραμμή.

Αμεσα ο αδερφός της 72χρονης ειδοποίησε την Αστυνομία, ενώ και ο ίδιος πήγε στο σπίτι της αδερφής του.

Η 72χρονη βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της, πιθανότατα από ασφυξία, ο 80χρονος όμως απουσίαζε. Όπως έγινε γνωστό, ο 80χρονος αισθάνθηκε δυσφορία μετά τη λήψη των χαπιών, τρομοκρατήθηκε και αποφάσισε να πάει με τα πόδια στο Νοσοκομείο.

Κατηφόρισε από τη συνοικία της Νέας Δημητριάδας προς το Αχιλλοπούλειο. Κατέρρευσε έξω από το τμήμα των επειγόντων περιστατικών. Αμεσα γιατροί προσέτρεξαν σε βοήθεια. Του έκαναν ανάνηψη, πλύση στομάχου και εισήχθη στην παθολογική κλινική όπου νοσηλευόταν φρουρούμενος έως και χθες το απόγευμα.

Ο 80χρονος παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι σκότωσε τη σύζυγό του, την οποία απάλλαξε, όπως ισχυρίστηκε, από βάσανα. Ο ίδιος πιστεύει ακράδαντα ότι τόσο ο ίδιος όσο και η 72χρονη έπασχαν από ανίατη ασθένεια, κάτι τέτοιο όμως δεν επιβεβαιώνεται από γιατρούς.

«Τη λύτρωσα»

Τους ισχυρισμούς του ότι δηλαδή ο θάνατος θα ήταν λύτρωση και για τους δύο, επανέλαβε και ενώπιον του εισαγγελέα όπου οδηγήθηκε χθες το απόγευμα. «Ηθελα να την απαλλάξω από τα προβλήματα», φέρεται να είπε.

Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε βάρος του 80χρονου για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ο δράστης πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί σήμερα στον ανακριτή. Προς το παρόν κρατείται.

Σοκαρισμένη η γειτονιά

Σοκαρισμένη είναι η γειτονιά της Ν. Δημητριάδας όπου έγινε το φονικό ανήμερα της Παναγίας.

Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο 80χρονος θα έφθανε στο σημείο να σκοτώσει τη σύζυγό του. Ηταν ένα ζευγάρι φιλήσυχο, περιέγραφαν γείτονες. Τίποτα δεν προμήνυε το κακό.

Σε κατάσταση σοκ και ο αδερφός της 72χρονης. Τραγικές φιγούρες τα δύο παιδιά του ζευγαριού που διαμένουν μόνιμα στη Σουηδία, ενημερώθηκαν για το τραγικό συμβάν και επιστρέφουν άρον –άρον στην Ελλάδα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου