ΤΟΠΙΚΑ

Κυνηγούσαν κατσίκι με λάσο στο τούνελ της Γορίτσας!

κυνηγούσαν-κατσίκι-με-λάσο-στο-τούνελ-794061

Συναγερμός σήμανε στις οκτώ χθες το πρωί στο κέντρο ελέγχου της σήραγγας της Γορίτσας. Η είσοδος στο τούνελ ενός κατσικιού το οποίο ξέφυγε από το υπόλοιπο κοπάδι που είχε βγει για βοσκή στην περιοχή πάνω από το τούνελ, δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση στην κυκλοφορία. Επί 25 λεπτά χοροπηδούσε από το ένα ρεύμα του τούνελ στο άλλο με κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος.

Υπάλληλοι που βρίσκονταν στο πόστο τους στο κέντρο ελέγχου της σήραγγας της Γορίτσας, άκουσαν το ηχητικό σήμα του συναγερμού που χτυπά όταν κάτι δεν πάει καλά. Δεν ήταν ούτε ποδήλατο, ούτε αυτοκίνητο που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, αλλά ένα… κατσίκι.

Βγήκαν έξω από το χώρο του γραφείου και προσπάθησαν να το απομακρύνουν. Το κατσίκι χοροπηδούσε πότε στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας πότε στο άλλο και έκανε επίθεση στα διερχόμενα αυτοκίνητα, οι οδηγοί των οποίων ξαφνιάζονταν.

Οι υπάλληλοι ειδοποίησαν τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Γιώργο Πράττο που βρέθηκε επί τόπου. Οι οδηγοί που εισέρχονταν στο τούνελ ειδοποιούνταν να κόβουν ταχύτητα και να οδηγούν με προσοχή.

Ακολούθησαν στιγμές απείρου κάλλους. Υπάλληλοι με αυτοσχέδιο λάσο κυνηγούσαν να πιάσουν το κατσίκι, που έκανε σαν τρελό πηδώντας πότε αριστερά πότε δεξιά. Επί 25 ολόκληρα λεπτά οι υπάλληλοι έτρεχαν να πιάσουν το κατσίκι. Ο ένας εκ των δύο έκανε στην κυριολεξία βουτιά, έπεσε πάνω στο ζώο και το έπιασε.

Το έδεσαν με το λάσο και το έβγαλαν έξω από το τούνελ. Εκείνη την ώρα εμφανίστηκε με ένα δίκυκλο μηχανάκι και ο ιδιοκτήτης του που το αναζητούσε. Όπως ανέφερε το κατσίκι ξέφυγε από το υπόλοιπο κοπάδι, κατέβηκε την πλαγιά του τούνελ και αποφάσισε να… τρέξει στον περιφερειακό.

Οι υπάλληλοι του τούνελ δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται αντιμέτωποι με παρόμοιο περιστατικό. Σχεδόν καθημερινά στο τούνελ μπαίνουν αδέσποτα σκυλιά και αναγκάζονται να κάνουν τον… μπόγια για να μην κινδυνέψουν τα ίδια τα ζώα αλλά και οι διερχόμενοι οδηγοί. Όπως αναφέρουν αν δεν μπουν ψηλοί φράχτες που να αποτρέπουν την είσοδο ζώων στο οδόστρωμα, τα περιστατικά θα επαναλαμβάνονται.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου