ΤΟΠΙΚΑ

Αδίστακτος κακοποιός ο διαρρήκτης της ΕΥΡΗΚΑ

αδίστακτος-κακοποιός-ο-διαρρήκτης-τη-19799

Μέλος τη συμμορίας των ληστών με τα μαύρα, που καταδικάστηκαν για πέντε δολοφονίες ηλικιωμένων στον Βόλο, και που από τον Μάρτιο του 2009 έως και τον Ιούλιο του 2011 είχαν διαπράξει 39 ένοπλες ληστείες στον Βόλο και τη Λάρισα, είναι ο 32χρονος Αλβανός που ταυτοποιήθηκε μετά από εννέα χρόνια ότι κρυβόταν πίσω από την κλοπή του εργοστασίου της Εύρηκα.

Πρόκειται για έναν αδίστακτο κακοποιό, δραπέτη των φυλακών Τρικάλων, καθώς ο 32χρονος συμμετείχε στην αιματηρή απόδραση 11 κρατουμένων τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές και δεν είναι γνωστό εάν βρίσκεται στην Ελλάδα ή έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

Η εξέταση του DNA και η ταυτοποίηση του δράστη που έγινε με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα πειστήρια για τα εκκρεμή εγκλήματα, προκάλεσε ανατριχίλα.

Η κλοπή στην ΕΥΡΗΚΑ είχε σημειωθεί το χρονικό διάστημα από 17 έως 19 Απριλίου του 2009. Αγνωστοι είχαν εισέλθει στο εσωτερικό του εργοστασίου που βρίσκεται στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου από ανασφάλιστο παράθυρο.

Οι δράστες παραβίασαν στη συνέχεια την είσοδο από το γραφείο του λογιστηρίου και άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο από το οποίο αφαίρεσαν ποσό 5.921 ευρώ. Εκτός από τα χρήματα άρπαξαν έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Ο 32χρονος δεν είναι γνωστό εάν έδρασε μόνος ή είχε συνεργούς. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι επρόκειτο για έναν αδίστακτο κακοποιό που έχει αφήσει ιστορία τόσο στον Βόλο όσο και στη Λάρισα, και εντούτοις συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος. Ο κατάλογος των ληστειών που είχε διαπράξει η συμμορία στην οποία ανήκε, είναι ατελείωτος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου