ΤΟΠΙΚΑ

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για συμμετοχή στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

κάλεσμα-του-παμε-για-συμμετοχή-στη-συγ-36013

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους άνεργους και τους νέους, να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργία της 1ης Μαΐου, στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Πανεπιστημίου, απηύθυναν στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου στελέχη της Γραμματεία Βόλου του ΠΑΜΕ, τα σωματεία οι Επιτροπές αγώνα που πλαισιώνονται στο ΠΑΜΕ.

Οπως ειδικότερα επισημάνθηκε χαρακτηριστικά με τη συμμετοχή στην απεργία και στην συγκέντρωση σκοπό είναι “να τιμήσουμε όλους όσοι έδωσαν την ζωή τους για να έχουν δικαιώματα στην δουλειά τους και στην ζωή, με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, ελεύθερο χρόνο, κοινωνική ασφάλιση για να ζήσουμε σε έναν κόσμο χωρίς πολέμους και προσφυγιά”.

Αναφερόμενοι στην στάση που τηρεί η παράταξη της πλειοψηφίας του ΕΚΒ για το θέμα της χρήσης εναλλακτικών καυσίμων από την ΑΓΕΤ τόνισαν: “Η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΒ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) όχι μόνον συμπορεύεται μαζί τους αλλά το πάει και ένα βήμα παραπάνω. Στηρίζει την ΑΓΕΤ να καίει σκουπίδια για να είναι κερδοφόρα και ανταγωνιστική γιατί αλλιώς θα κλείσει σκορπώντας στην ατμόσφαιρα ρύπους που δημιουργούν καρκίνους και άλλες ασθένειες στους εργαζόμενους και τους κατοίκους του Βόλου. Έχετε διαβάσει τις ανακοινώσεις που αν δεν είχαν την υπογραφή ΕΚΒ, θα έλεγες χωρίς σκέψη ότι είναι ανακοίνωση της ΑΓΕΤ και μετά με απορία μας ρωτάνε γιατί τους λέμε εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές”.

Αιτήματα του ΠΑΜΕ στη φετινή απεργία της Πρωτομαγιάς, όπως αναφέρθηκαν, είναι τα εξής:
“Απαιτούμε εδώ και τώρα την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ.

-Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ

– Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν

– Να κλείσουν οι Βάσεις και να γυρίσουν πίσω όλες οι στρατιωτικές αποστολές που είναι εκτός Ελλάδας.

– Καμία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισμούς

– Σύγχρονοι δούλοι για τα κέρδη τους δεν θα γίνουμε

-Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 ευρώ βασικό μισθό, ως βάση για αυξήσεις

-Μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς

-Προσλήψεις σε Παιδεία και Υγεία

-Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί λαϊκής κατοικίας και περιουσίας

-Το φλογερό σύνθημα που γεννήθηκε μέσα στους μεγάλους αγώνες και τις εξεγέρσεις Προλετάριοι όλων των χωρών Ενωθείτε μας οδηγεί σήμερα περισσότερο από ποτέ”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου