ΤΟΠΙΚΑ

Ενεργό το φαινόμενο των κατολισθήσεων στο Δήμο Ζαγοράς -Μουρεσίου

ενεργό-το-φαινόμενο-των-κατολισθήσεω-107498

Την άμεση συμπαράσταση της Περιφέρειας Θεσσαλίας στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου που δοκιμάζεται από τις ζημιές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, εκφράζει η αυτοψία που πραγματοποιεί στο Πήλιο κλιμάκιο με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη κ. Κων. Αγοραστό, την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κα Δωροθέα Κολυνδρίνη και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών (Κ. Φλαμπούρης) και της Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Μαγνησίας (Μ. Χουβαρδάς) κ.α.

Το κλιμάκιο υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης, ο οποίος με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και στελέχη του Δήμου, υπέδειξε τα σημεία με τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι αλλεπάλληλες καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις σε όλη την διοικητική περιφέρεια του Δήμου.

Στη διάρκεια της αυτοψίας σε δέκα περίπου σημεία με τις μεγαλύτερες ζημιές, διαπιστώθηκε πως το φαινόμενο των κατολισθήσεων είναι ακόμη ενεργό και οι ερπυσμοί εδαφών συνεχίζονται λόγω των ειδικών τεχνικογεωλογικών και υδρογεωλογικών συνθηκών.

Οι διαβρώσεις που προκάλεσε η διαλυτική ικανότητα των επιφανειακών νερών, επίσης δεν έχουν τερματιστεί και οι παρεμβάσεις πλήρωσης με αδρανή υλικά για την αποκατάσταση της βατότητας του οδικού δικτύου, απαιτούν προσεκτικούς χειρισμούς και διαρκή παρακολούθηση της κατάστασης.

Ο κ. Αγοραστός επισήμανε πως η Περιφέρεια με την αρμοδιότητα της συντήρησης του κυρίως οδικού δικτύου, καταγράφει τις ζημιές ώστε να συνταχθούν Τεχνικά Δελτία και το Υπουργείο Εσωτερικών θα πρέπει να διαθέσει έκτακτη χρηματοδότηση για να προχωρήσει η Περιφέρεια στην εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών.

Ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου, ευχαρίστησε τον κ. Αγοραστό για το άμεσο ενδιαφέρον όπως και την Αντιπεριφερειάρχη κα Δωροθέα Κολυνδρίνη η οποία από την πρώτη ημέρα εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων, συντόνισε αποτελεσματικά τις προσπάθειες των συνεργείων στο Πήλιο, παρέχοντας όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα.

Ο κ. Κουτσάφτης κατέληξε ότι με συνεργασίες και συνεννόηση με την Περιφέρεια, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την ταχύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων, κυρίως στις συγκοινωνίες και τις μεταφορές ενώ με τη λήξη του φαινομένου, θα αποτυπωθούν οι παρεμβάσεις που απαιτούνται σε τεχνικά έργα ώστε να ζητηθεί η χρηματοδότησή τους από τα αρμόδια υπουργεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου