ΤΟΠΙΚΑ

Δρόμος «παγίδα» στη στροφή για τον οικισμό των Σταγιατών

δρόμος-παγίδα-στη-στροφή-για-τον-οικ-108737

Στον αέρα στην κυριολεξία «κρέμεται» μία ανεγειρόμενη πηλιορείτικη οικοδομή λίγα μέτρα πριν τη στροφή για τον οικισμό των Σταγιατών.

Ένα μεγάλο τμήμα της πλαγιάς πάνω στην οποία «σηκώθηκε» η οικοδομή, έχει υποχωρήσει λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων, με αποτέλεσμα αφενός να υποσκάπτεται το έδαφος των θεμελίων του μισοτελειωμένου ακινήτου και αφετέρου βράχοι και χώματα να έχουν φράξει κομμάτι του οδοστρώματος.

Κάτοικοι της περιοχής αλλά και οδηγοί που τις τελευταίες μέρες πέρασαν από το σημείο, βλέποντας πέτρες, χώματα και μπάζα να έχουν πέσει στο οδόστρωμα, αντιλαμβανόμενοι τον κίνδυνο που σοβεί ανά πάσα στιγμή στην επόμενη έντονη βροχόπτωση, και ενημέρωσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Δύο κόκκινες κορδέλες που τοποθετήθηκαν κατά μήκος του δρόμου, στην ίδια ευθεία με τα διάσπαρτα χώματα και τις πέτρες, ειδοποιούν τους οδηγούς για να μειώσουν ταχύτητα, ωστόσο, σύμφωνα με τους περιοίκους, θα πρέπει όσο το δυνατόν συντομότερα να υπάρξει τεχνική παρέμβαση, ενδεχομένως με την κατασκευή ενός τοιχίου, ώστε να μην προκύψει σοβαρότερο πρόβλημα υποχώρησης της πλαγιάς και κινδυνέψουν άνθρωποι.

Σύμφωνα με τους περίοικους, η συγκεκριμένη οικοδομή έχει αφεθεί μισοτελειωμένη εδώ και χρόνια. Προοριζόταν να κατασκευαστεί παραδοσιακός ξενώνας, μόλις όμως ξέσπασε η κρίση το έργο σταμάτησε.

BAΣ. ΚΥΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου