ΤΟΠΙΚΑ

«Στημένα επεισόδια στο Καταφύγιο Αδέσποτων»

στημένα-επεισόδια-στο-καταφύγιο-αδέ-147432

«Στημένα» σκηνικά στο Καταφύγιο Αδέσποτων, με στόχο να πληγεί πολιτικά ο Δήμος Βόλου στο θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων, κατήγγειλε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Νατάσσα Μορφογιάννη, με αφορμή την ψήφιση για πρώτη φορά κανονισμού λειτουργίας στη δομή.

«Οποιος ήθελε πηδούσε μάντρες, έσπαγε λουκέτα, άνοιγε πόρτες από τα κλουβιά, έπαιρνε ζώα, πετούσε ακαθαρσίες και έβγαζε φωτογραφίες για να κάνει τη δική του πολιτική. Αυτά τελειώνουν. Στον χώρο έχουν ήδη τοποθετηθεί κάμερες και ο κανονισμός θα βάλει μία τάξη», είπε η αντιδήμαρχος στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Κατά τη συζήτηση του θέματος, ο δημοτικός σύμβουλος των Δρόμων Συνεργασίας Θωμάς Κλημόπουλος υποστήριξε ότι ο κανονισμός είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και ότι το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί αισθητή βελτίωση στη λειτουργία του Καταφυγίου. Ζήτησε ωστόσο να γίνει η κοινωνία κοινωνός του νέου κανονισμού, προκειμένου να στηριχθεί ουσιαστικά η προσπάθεια του δήμου και να εκλείψουν εικόνες που στο παρελθόν εξέθεσαν την πόλη πανελλαδικώς.

Υπέρ της διαβούλευσης για τον κανονισμό λειτουργίας του Καταφυγίου τάχθηκε ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχ. Μιτζικός και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Φωτεινή Κοκκινάκη και Ιάσονας Αποστολάκης, που ζήτησαν από τη δημοτική αρχή να έχει συνοδοιπόρους της τις φιλοζωικές οργανώσεις στην προσπάθεια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου