ΚΚΕ: «Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ συντάσσεται ξεδιάντροπα με ΔΝΤ, ΕΕ και εργοδοσία»

Τελευταία ενημέρωση: 2018-01-12, 15:44:54
ΚΚΕ: «Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ συντάσσεται ξεδιάντροπα με ΔΝΤ, ΕΕ και εργοδοσία»

Σφοδρή επίθεση κατά της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας εξαπολύει η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ Μαγνησίας, με αφορμή την ανακοίνωση που εκδόθηκε, στην οποία υποστηρίζεται ότι δεν θίγονται συνδικαλιστικά δικαιώματα από τις αλλαγές που αφορούν στον τρόπο λήψης απόφασης για την απεργία.

Η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ, χαρακτηρίζει την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «μνημείο υποταγής στις απαιτήσεις βιομηχάνων, ΔΝΤ και ΕΕ» και συνεχίζοντας υπογραμμίζει: «Τα στελέχη της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, με το επιχείρημα ότι η συγκεκριμένη αλλαγή δήθεν αποτελεί «διάταξη που δεν καταργεί ούτε περιορίζει το δικαίωμα της απεργίας», συντάσσονται, εντελώς ξεδιάντροπά, με το «Υπουργείο ΔΝΤ - ΕΕ - εργοδοσίας» (Βλ. Εργασίας) της κυβέρνησης. Βάζουν και τοπικά το χεράκι τους για να υπηρετήσουν τη νέα παρέμβαση του αστικού κράτους στη λειτουργία των εργατικών συνδικάτων, που επιβάλλει νέα εμπόδια στην κήρυξη απεργίας από τα πρωτοβάθμια σωματεία, καθώς ορίζεται ότι για τη λήψη απεργιακής απόφασης απαιτείται Γενική Συνέλευση με απαρτία το 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών, από το 1/3 (στην πρώτη Γενική Συνέλευση) έως το 1/5 (στην τρίτη Γενική Συνέλευση) που απαιτούνταν μέχρι τώρα».

Σύμφωνα με την ΤΕ ΚΚΕ Μαγνησίας, «η στάση της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ να υποβαθμίσει τη σοβαρότητα της νέας αντεργατικής ανατροπής είναι προκλητικότατη και καθόλου τυχαία. Το χτύπημα εστιάζει στο πρωτοβάθμιο επίπεδο οργάνωσης: Μέσα στην επιχείρηση, εκεί δηλαδή που εκφράζονται πιο έντονα η εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία, οι απειλές και οι πιέσεις, αλλά και στο επίπεδο του κλάδου».

Η Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους, τα λαϊκά στρώματα, των οποίων, όπως αναφέρει «η κυβέρνηση θυσιάζει τα δικαιώματά τους στον βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου, που βάζει εμπόδια στην οργανωμένη πάλη τους», να συνεχίσουν να δίνουν τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Τέλος απευθύνει κάλεσμα για δυναμική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που έχουν οργανωθεί και προγραμματιστεί τις επόμενες μέρες από τα ταξικά σωματεία και ειδικότερα στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στις 6μ.μ. στην πλατεία Πανεπιστημίου, ενάντια στα νέα προαπαιτούμενα και το πολυνομοσχέδιο που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
3
=