ΤΟΠΙΚΑ

Ο ψαράς της παραλίας του Βόλου

ο-ψαράς-της-παραλίας-του-βόλου-222170

Δηλώνει λάτρης του ψαρέματος από μικρή ηλικία, και κάθε μέρα παίρνει τον δρόμο για την παραλία με το ποδήλατό του, έχοντας ως εφόδια τα σύνεργα της ψαρικής και το μεράκι του. Το ψάρεμα είναι αγαπημένη καθημερινή συνήθεια, το χόμπι που γεμίζει ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο του Ανδρέα Πολίτη, ο οποίος είναι λάτρης της θάλασσας από παιδί.

«Γεννήθηκα στη Νέα Ιωνία και από μικρό παιδάκι, από την ηλικία των 6 ετών, με έφερνε ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου για να ψαρεύω εδώ, στο λιμάνι, στα Πευκάκια, τις Αλυκές και έκτοτε συνεχίζω», αρχίζει η αφήγηση στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. «Δεν έχω ανάγκη από φαγητό, αλλά για να περάσω την ώρα μου. Αν πιάσω πέντε ψαράκια για να μπουν στο τηγάνι, τα τρώμε το μεσημέρι. Διαφορετικά, τα αποθηκεύουμε, μέχρι να ψαρέψω κι άλλα» αναφέρει.

Γνώριμη φιγούρα για πολλούς Βολιώτες, επιλέγει το ήρεμο θαλασσινό τοπίο αντί του καφενείου, ενώ όπως υπογραμμίζει «δεν με απασχολεί να πιάσω ψάρια. Περνάω ευχάριστα την ώρα μου, αντί να σκέφτομαι τα καθημερινά προβλήματα».

Ο κ. Πολίτης είναι συνταξιούχος, μετά από πολλά χρόνια εργασίας, και αφιερώνει τέσσερις περίπου ώρες καθημερινά στην αγαπημένη του συνήθεια. «Προβλήματα έχουν όλοι, δεν υπάρχει σπίτι χωρίς προβλήματα, αλλά κάθεσαι εδώ και περνάς λίγες ώρες ξέγνοιαστα. Φεύγουν οι σκοτούρες από το σπίτι και είναι πολύ ευχάριστο, ξεχνάς τα καθημερινά προβλήματα, τα πάντα. Όταν ψαρεύω, δεν με απασχολεί τίποτα» υπογραμμίζει.

Κάθε πρωί συνοδεύει τα εγγόνια του στο σχολείο και στη συνέχεια κατηφορίζει προς την παραλία με τα σύνεργα της ψαρικής, αφήνοντας το βλέμμα του να «αγκαλιάσει» το θαλασσινό τοπίο.

«Δεν έχω μπαξέ για να σκάψω και να περάσω τη μέρα μου, και γι’ αυτό τον λόγο έρχομαι στη θάλασσα και είμαι μια χαρά» ομολογεί ο ίδιος και προσθέτει: «Το διασκεδάζω, δεν είμαι μανιώδης ψαράς. Δεν με νοιάζει αν δεν πιάσω ψάρια, αρκεί να περάσει η ώρα. Λέω, δεν πειράζει, γερός να είμαι, να μπορέσω να έρθω και αύριο».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου