Τιμάται η μνήμη του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στην Νέα Ιωνία

Τελευταία ενημέρωση: 2017-09-14, 19:19:39
Τιμάται η μνήμη του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στην Νέα Ιωνία

Την Κυριακή 17 Σεπτερμβρίου τιμάται η ετήσια μνήμη του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Χρυσοστόμου Σμύρνης και των συν αυτώ μαρτυρησάντων Ιεραρχών, Αμβροσίου Μοσχονησίων, Γρηγορίου Κυδωνιών, Προκοπίου Ικονίου και Ευθυμίου Ζήλων και των κληρικών και λαϊκών, κατά την Μικρασιατική καταστροφή, με επίκεντρο την προσφυγική ενορία της Ευαγγελιστρίας Ν. Ιωνίας.

Την παραμονή της γιορτής, στις 6.30μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. ΜητροπολίτηΔημητριάδος κ. Ιγνατίου,ο οποίος θα ομιλήσει. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα γίνει η λιτάνευση των ιερών Εικόνων των Αγίων, πέριξ του Ναού και θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των αναιρεθέντων κατά την Μικρασιατική καταστροφή, παρουσία των Αρχών της πόλης και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων.

Η μνήμη του Αγίου Χρυσοστόμου και των συν αυτών συνάγει κάθε χρόνο όχι μόνο τους απογόνους των προσφύγων, αλλά και όλους τους φιλάγιους πιστούς, για να τιμήσουν τους νέους αυτούς Μάρτυρες της Εκκλησίας μας, που μαρτύρησαν κυρίως για την πίστη τους στον Χριστό, διότι, ως καλοί Ποιμένες, παρέμειναν μέχρι τέλους δίπλα στο ποίμνιό τους, τους Χριστιανούς της Μικρασίας.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
5
=