ΤΟΠΙΚΑ

Συγκίνηση για τους δύο αδικοχαμένους πιλότους Ι. Μυλωνά και Ι. Καρασάββα

συγκίνηση-για-τους-δύο-αδικοχαμένους-398521

Οι τραγικές μνήμες από την πτώση του Καναντέρ στην περιοχή του Λαύκου Πηλίου πριν από 17 χρόνια αναβίωσαν προχθές στην περιοχή.

Αφορμή στάθηκε η τέλεση επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των δύο πιλότων, Ι. Μυλωνά και Ι. Καρασάββα που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος.

Το τρισάγιο τελέστηκε σε φορτισμένο κλίμα παρουσία συγγενών, απόστρατων αξιωματικών αλλά και κατοίκων του Λαύκου το προηγούμενο Σάββατο.

Σημείο αναφοράς, το μνημείο που έχει ανεγερθεί στη μνήμη των δύο ηρώων πιλότων που έχασαν τη ζωή τους στις 6.50 το απόγευμα της 15ης Ιουλίου του 2000.

Το αεροπλάνο επιχειρούσε κατάσβεση στο χωριό Λαύκος. Όταν προσπάθησε να σηκωθεί έπεσε σε παρακείμενο λόφο. Στην περιοχή επικρατούσε κακή ορατότητα λόγω των καπνών. Νεκροί είχαν ανασυρθεί από τα συντρίμμια ο επισμηναγός Ι. Μυλωνάς 41 χρόνων από τη Λαμία και ο Βολιώτης ανθυποσμηναγός Ι. Καρασάββας 25 ετών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τέτοιες μέρες κάθε χρόνο, αφότου ανεγέρθηκε το μνημείο στη μνήμη των δύο αδικοχαμένων πιλότων, τελείται επιμνημόσυνη δέηση. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την αυτοθυσία με την οποία οι δύο πιλότοι, κυβερνήτης και συγκυβερνήτης, προσπαθούσαν να σώσουν την περιοχή από την πύρινη λαίλαπα, και τελικά το πλήρωσαν με την ίδια τη ζωή τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου