ΤΟΠΙΚΑ

«Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ» ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΑΠΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

δεν-θα-σας-ξεχάσουμε-ποτέ-φορο-τιμησ-817801

Τη μνήμη δύο αστυνομικών, δύο νέων ανθρώπων για τους οποίους το νήμα της ζωής κόπηκε πρόωρα και άδικα πριν από ένα χρόνο, τίμησε χθες η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Μαγνησίας. Η Ελένη Βενέτη που έφυγε στις 2 Ιουλίου νικημένη από τη επάρατο νόσο σε ηλικία μόλις 25 ετών και ο Γιώργος Καραπαναγιώτης που έπεσε εν ώρα καθήκοντος ξημερώματα 10ης Ιουλίου, τιμήθηκαν στα πρόσωπα των οικογενειών τους: οι γονείς της Ελένης Βενέτη και η σύζυγος και τα δύο μικρά παιδιά του Γιώργου Καραπαναγιώτη, παρέλαβαν τιμητικές πλακέτες, σε μία σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

«Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ», είπε εκ μέρους ολόκληρης της Α.Δ. Μαγνησίας, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων, Αργύρης Διχτάς, στην ολιγόλεπτη ομιλία του στη μνήμη των συναδέλφων του που δεν βρίσκονται πλέον στο σώμα. Η μοίρα ζήλεψε τα νιάτα των δύο νέων ανθρώπων που έφυγαν νωρίς από τη ζωή, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στις οικογένειες, το φιλικό περιβάλλον και την υπηρεσία τους. Μέσα από τις φωτογραφίες στην αίθουσα εκδηλώσεων του αστυνομικού μεγάρου, οι δύο αστυνομικοί ήταν εκεί και χαμογελούσαν στις οικογένειές τους, που αντιμετωπίζουν με βουβό πόνο και περισσή αξιοπρέπεια την τραγική απώλειά τους.

Η Ελένη Βενέτη έδωσε τη μάχη ενάντια στον καρκίνο με θάρρος, αξιοπρέπεια και χαμόγελο. «Σε μία σύγχρονη κοινωνία που αναζητεί ψευτοήρωες προκειμένου να αναγεννηθεί από τα συντρίμμια της, τι πιο ηρωικό από τον τρόπο, που η ξεχωριστή αυτή συνάδελφός μας αντιμετώπισε τη ζωή, το λειτούργημα που επιτελούσε ως αστυνομικός, αλλά και τη μετάβασή της στην αιωνιότητα. Μία συνάδελφος, που ακόμη και όταν υποβάλλονταν σε χημειοθεραπείες, το βασικό της μέλημα ήταν η επιστροφή της στην Υπηρεσία, η προσήλωση στην εξυπηρέτηση των πολιτών, που ταπεινά και με σεβασμό υπηρέτησε επί τέσσερα χρόνια στο νησί της Σκιάθου, του οποίου οι απλοί κάτοικοι ακόμη αναζητούν το χαμόγελο και την ευλάβεια, που επεδείκνυε στην επίλυση των προβλημάτων τους», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Διχτάς.

Ο Γιώργος Καραπαναγιώτης έπεσε εν ώρα καθήκοντος αφήνοντας πίσω του τη σύζυγο και τα δύο μικρά παιδιά του. «Ο Γιώργος είναι πραγματικός ήρωας. Γιατί θυσιάστηκε για τον πολίτη, γιατί έχασε τη ζωή του για να κοιμάται ο απλός κοσμάκης ήσυχα. Γιατί θα μείνει για πάντα ο Γιώργος της καρδιάς μας. Ο Γιώργος ζει. Ζει στο πρόσωπο της ηρωίδας συζύγου του, αστυνομικού επίσης, εμφανίζεται στο χαμόγελό της, που δειλά ξεπροβάλει από τα χείλη της και φωτίζει το όμορφο πρόσωπο της στη σκέψη και μόνο του ήρωα συζύγου της. Ζει στα δυο του αγοράκια, που βιώνουν την απώλεια του πατέρα τους, ο οποίος από τον παράδεισο, τους καμαρώνει και τους εμπνέει. Ο Γιώργος ζει γιατί οι ήρωες δεν πεθαίνουν ποτέ», είπε για το συνάδελφό του ο Πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που οι οικογένειες των δύο αστυνομικών ανέβηκαν στο βήμα για να παραλάβουν τις τιμητικές πλακέτες. Ο Γιώργος Βενέτης, πατέρας της Ελένης, ευχαρίστησε όλους όσοι συμπαραστάθηκαν και συνεχίζουν να τους συμπαραστέκονται στις δύσκολες στιγμές που βιώνει η οικογένειά του.
Το παρών στην εκδήλωση έδωσε σύσσωμη η οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας του νομού, αλλά και ο βουλευτής Μαγνησίας, Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος συλλυπήθηκε τις οικογένειες των δύο αστυνομικών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου