ΤΟΠΙΚΑ

Στα δύο κόπηκε ο Κάλαμος

στα-δύο-κόπηκε-ο-κάλαμος-63747

Κατέρρευσε λόγω βροχόπτωσης η συνδετήριος γέφυρα με τον οικισμό Καλογριά

Από…δύο χωριά, έγιναν στον Κάλαμο Αργαλαστής οι κάτοικοι της περιοχής καθώς εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, κατέρρευσε η γέφυρα που συνέδεε τον Κάλαμο με τον οικισμό Καλογριά (Μπακαλώνη) και πλέον η επικοινωνία των δύο πλευρών του χειμάρρου, γίνεται μόνο πεζή.

Η έντονη βροχόπτωση του Σαββατοκύριακου και τα ορμητικά νερά του μικρού χειμάρρου, προκάλεσαν μεγάλες διαβρώσεις στον οργανισμό της γέφυρας με το οδόστρωμα να καταρρέει, ευτυχώς σε περίοδο που δεν διέρχονταν από το σημείο κάποιο όχημα.

Η μικρή γέφυρα που είχε κατασκευαστεί στη δεκαετία του ’80 και εξυπηρετούσε τις μετακινήσεις μετά τη μεγάλη οικιστική ανάπτυξη του Καλάμου, υπέστη μεγάλες ζημιές και πιθανότατα θα απαιτηθεί η κατασκευή νέας γέφυρας με προδιαγραφές ασφαλείας.

Για το θέμα των ζημιών στο δήμο Νοτίου Πηλίου θα συγκληθεί σήμερα το μεσημέρι εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να εξετάσει τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία σε υποδομές, στηθαία, δίκτυα και τεχνικά έργα και θα τεθεί προς έγκριση η κήρυξη της περιοχής σε έκτακτη ανάγκη ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου