ΤΟΠΙΚΑ

Εφυγαν με γεμάτα χέρια

εφυγαν-με-γεμάτα-χέρια-64451

Συνεχίζεται σήμερα και αύριο η διανομή του επισιτιστικού προγράμματος

Με τα χέρια γεμάτα έφυγαν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, εκατοντάδες δικαιούχοι του επισιτιστικού προγράμματος στο δήμο Βόλου, που έσπευσαν χθες από το πρωί να παραλάβουν τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας που διανέμονται στο πλαίσιο του ΤΕΒΑ. Κάθε δικαιούχος, έφυγε κρατώντας από δύο σακούλες, με το περιεχόμενο των οποίων θα γεμίσει τα ντουλάπια της κουζίνας και το οικογενειακό τραπέζι.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η διανομή πραγματοποιείται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Βόλου. Χθες από το πρωί δημιουργήθηκαν ατελείωτες ουρές από δικαιούχους που έσπευσαν να παραλάβουν τρόφιμα. Η αναμονή ήταν αρκετή μέχρι να φθάσουν μπροστά από τους υπαλλήλους που είχαν φροντίσει να ξεχωρίσουν σε σακούλες τα τρόφιμα και είδη καθαριότητας για κάθε δικαιούχο. Βγαίνοντας ο καθένας κρατούσε από δύο σακούλες με διάφορα είδη για να γεμίσουν τα ντουλάπια του νοικοκυριού και να στρωθεί το οικογενειακό τραπέζι.

Την πρώτη φορά, στους δικαιούχους είχε διανεμηθεί από ένα κοτόπουλο. Αυτή τη φορά, τα ντουλάπια των δικαιούχων γεμίζουν με βασικά αγαθά. Διανέμονται κοτόπουλο, φασόλια, ζάχαρη, μακαρόνια, πάνες, μωρομάντηλα, οδοντόκρεμα, σαμπουάν και υγρό απορρυπαντικό γενικής χρήσης.

Διανομή θα γίνει επίσης σήμερα, Πέμπτη αλλά και αύριο Παρασκευή 18 Μαρτίου, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να προσέρχονται με την ταυτότητά τους και τον αριθμό αίτησης ή αν κωλύονται, οποιοσδήποτε άλλος αντί για αυτούς επιδεικνύοντας την αίτηση και εξουσιοδότηση με το γνήσιο της υπογραφής.

Εως αύριο Παρασκευή τις ποσότητες που αντιστοιχούν στον καθένα αναμένεται να παραλάβουν οι 3.684 δικαιούχοι του προγράμματος.

Συνολικά από το πρόγραμμα στο δήμο Βόλου, ωφελούμενοι είναι 7.700 πολίτες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, αδυνατώντας να εξασφαλίσουν ακόμη και τα απαραίτητα για το καθημερινό τραπέζι.

Σημειώνεται ότι τα είδη που διανέμονται είναι μερικά από τα 24 είδη που προβλέπεται να διανεμηθούν μέσω του προγράμματος. Τέλος του μήνα αναμένεται διανομή λαδιού, βρεφικών τροφών, λάχανου, πορτοκαλιών και μήλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου