ΤΟΠΙΚΑ

Συλλαλητήριο υπέρ του ΙΜΑΝΤΑ από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες συλλογικότητες

συλλαλητήριο-υπέρ-του-ιμαντα-από-την-α-64511

Σήμερα, Πέμπτη στις 19.00 στην Πλατεία Πανεπιστημίου

Συλλαλητήριο υποστήριξης των εργαζομένων του ΙΜΑΝΤΑ με αίτημα την εθνικοποίηση της εταιρείας διοργανώνει σήμερα στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Πανεπιστημίου η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες συλλογικότητες στο Βόλο.

Σε ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μεταξύ άλλων τονίζεται ότι «η Continental κλείνει το εργοστάσιο γιατί τη στιγμή που τα φτηνά εργατικά χέρια είναι ο κανόνας, δεν ανέχεται να έχει στον όμιλό της ένα εργοστάσιο που θα αποτελεί την εξαίρεση. Ταυτόχρονα διατηρεί και ενισχύει το «δικαίωμά» της να παράγει ό,τι θέλει, όσο θέλει και με όποιον τρόπο θέλει. Αν πραγματικά θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα της εργασίας όχι μόνο για τους αυριανούς ανέργους του «ΙΜΑΝΤΑ», αλλά για τους εκατομμύρια ανέργους, βασική προϋπόθεση είναι οι στρατηγικοί παραγωγικοί πυλώνες να περάσουν στα χέρια και τον έλεγχο της κοινωνίας και κατ’ επέκταση να εθνικοποιηθούν, χωρίς να δοθεί αποζημίωση στις εταιρείες- ιδιοκτήτες τους.Γιατί ρεαλισμός είναι εκείνο που μπορεί να διατηρήσει μια κοινωνία ζωντανή και όχι εκείνο που επί δεκαετίες τη σκοτώνει.

Η μάχη αυτή είναι μια μάχη ζωής που περιλαμβάνει και πολιτικές προϋποθέσεις, αλλά και τον ίδιο το μετασχηματισμό του εργατικού κινήματος. Θα υλοποιηθεί σε ρήξη με την Ε.Ε., τους μηχανισμούς της και τις συμφωνίες της. Σε ρήξη με το κεφάλαιο, τα κέρδη του, την εξουσία και την ιδιοκτησία του. Με βασικό κέντρο υλοποίησης ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα που δε θα προσπερνά απλά τις ηγεσίες του σημερινού συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά θα άρει τη λογική της υποταγής στις επιδιώξεις της εργοδοσίας, που διαπερνά την κορυφή και τη βάση του σημερινού συσχετισμού στο εργατικό κίνημα».

Ανάλογη θέση για εθνικοποίηση του ΙΜΑΝΤΑ έχει εκφράσει και η Εργατική Αυτονομία καθώς και η συλλογικότητα «Το Ξεκίνημα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου