ΤΟΠΙΚΑ

Δημιουργεί ταινίες μικρού μήκους το 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας

δημιουργεί-ταινίες-μικρού-μήκους-το-2ο-64618

Στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus – Τη Σικελία επισκέφθηκαν μαθητές

Στη δημιουργία δύο ταινιών μικρού μήκους, ενός book trailer και ενός video story telling, θα προχωρήσουν έως τέλος του σχολικού έτους οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας. Οι δύο ταινίες μάλιστα θα προβληθούν σε μαθητικό φεστιβάλ κινηματογράφου που θα πραγματοποιηθεί στη Μαζάρα της Ιταλίας.

Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα Erasmus στο οποίο συμμετέχει το σχολείο. Στο πλαίσιο μάλιστα του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε στην πόλη Mazara del Vallo, στη Σικελία της Ιταλίας, σεμινάριο με τίτλο «Creative video and learning methodology» κατά το χρονικό διάστημα 21-27 Φεβρουαρίου.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχει το 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας αλλά και σχολεία από την Ιταλία, την Ισπανία, την Μεγάλη Βρετανία, τη Λετονία και τη Ρουμανία. Το σεμινάριο παρακολούθησαν οι καθηγητές του 2ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας Αποστόλου Δημήτριος, Γιαννίσης Γεώργιος, Λουκίδου Γεωργία και Τσιαχρή Δέσποινα.

Στο σεμινάριο αναπτύχθηκε η μεθοδολογία δημιουργίας από τους μαθητές ταινίας μικρού μήκους με βάση συγκεκριμένο βιβλίο, με απώτερο σκοπό την κατάκτηση σύγχρονων τεχνικών κινηματογράφησης και μοντάζ, την ανάπτυξη της δημιουργικότητας αλλά και της φιλαναγνωσίας εκ μέρους των μαθητών.

Αμεσος στόχος είναι η δημιουργία από τους μαθητές, μέχριτο τέλος του τρέχοντος σχολικού έτους δύο ταινιών μικρού μήκους: ενός book trailer και ενός video story telling.

Το book trailer είναι μια βιβλιοπαρουσίαση με τη μορφή ενός μικρού video, που έχει ως στόχο, εστιάζοντας στο κεντρικό ή σε ένα από τα κεντρικά θέματα/ιδέες/πρόσωπα του βιβλίου να προσελκύσει το ενδιαφέρον του θεατή.

Οι μαθητές, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, μέσα από ομαδικές δραστηριότητες όπως η θεατρική ανάγνωση, η δραματοποίηση διαλόγων, η συζήτηση για την ανάδειξη των βασικών θεματικών του βιβλίου, καταλήγουν στη δημιουργία ενός μικρού σεναρίου, κινηματογραφούν, μοντάρουν, επενδύουν το τελικό προϊόν με μουσική.

Επίσης, σε όλη τη διάρκεια του project, οι μαθητές κινηματογραφούν τις δραστηριότητές τους, επιλέγουν στιγμές που θα ήθελαν να μοιραστούν και παράγουν ένα video που αφηγείται τα στάδια της εμπειρίας τους, το video story telling.

Και οι δύο αυτές ταινίες θα προβληθούν στο πλαίσιο φεστιβάλ μαθητικού κινηματογράφου που διοργανώνεται από τον ιταλικό φορέα MEET (Movie for European Education & Training) στη Μαζάρα της Ιταλίας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου