ΤΟΠΙΚΑ

Λιγοστό το χιόνι, δεν θα λειτουργήσει το Χιονοδρομικό

λιγοστό-το-χιόνι-δεν-θα-λειτουργήσει-τ-64638

Προέχει η ασφάλεια των πολιτών, τονίζει η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας

Ανεπαρκής κρίνεται από τους υπεύθυνους του Χιονοδρομικού Κέντρου η ποσότητα του χιονιού στα Χάνια και ως εκ τούτου, το Χιονοδρομικό, αν και χιονισμένο, δεν θα λειτουργήσει.

Σε ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, αναφέρονται τα εξής:

«Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ασφάλεια των πολιτών, σας ενημερώνουμε ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου (στη θέση Αγριόλευκες, Χάνια) δε θα λειτουργήσει προς το παρόν, καθώς το χιόνι που έπεσε κατά τη χιονόπτωση των τελευταίων ημερών δεν επαρκεί προκειμένου να υποστηρίξει ασφαλή διεξαγωγή χιονοδρομίας. Το μεγαλύτερο ύψος χιονιού που διαπιστώθηκε στις πίστες του Χιονοδρομικού Κέντρου είναι μόλις 40 εκ. ενώ σε χαμηλότερα σημεία είναι κατά πολύ μικρότερο.

Κατά τη διαδικασία δε της επίστρωσης το ύψος μειώνεται περαιτέρω με αποτέλεσμα να τίθεται σοβαρό ζήτημα ασφάλειας για τους σκιέρ, ενώ κατά τις μεσημβρινές ώρες που υπάρχει άνοδος της θερμοκρασίας το χιόνι ρευστοποιείται.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι κατά την προηγούμενη χιονόπτωση που το ύψος του χιονιού ξεπερνούσε το 1 μέτρο, κατά την 3η ημέρα λειτουργίας του Κέντρου στα χαμηλότερα σημεία των πιστών το χώμα σχεδόν φαινόταν, ενώ τα χιονοπέδιλα των σκιέρ υπέστησαν φθορές από την επαφή με το έδαφος, πέδιλα τα οποία αντικαταστάθηκαν με ευθύνη της εταιρείας Κενταύρων Ορος.

Πρώτη απ’ όλους η Περιφέρεια Θεσσαλίας επιθυμεί την λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου που ενισχύει τους δείκτες χειμερινού τουρισμού στην περιοχή. Αυτό αποδεικνύεται κι απ’ το γεγονός ότι μόνον η Περιφέρεια Θεσσαλίας μεριμνά για την καλή λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου, καθώς είναι ο μόνος φορέας που διενεργεί ετήσιες και πενταετείς ενέργειες συντήρησής του, καλύπτοντας παράλληλα και τα υψηλά λειτουργικά του έξοδα.

Με την ασφάλεια των πολιτών να προέχει λοιπόν, επί του παρόντος κρίνεται επισφαλής η λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου. Αναλόγως της εξέλιξης των καιρικών συνθηκών θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση για την λειτουργία του, αν και οι σχετικές προγνώσεις καιρού αναφέρουν ότι η τρέχουσα ασθενής χιονόπτωση αναμένεται να τερματιστεί μέχρι το αργότερο απόψε το βράδυ (Τετάρτης)».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου