ΤΟΠΙΚΑ

Συνεδριάζει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο για την εξεύρεση χώρων φιλοξενίας προσφύγων

συνεδριάζει-εκτάκτως-το-δημοτικό-συμ-64876

Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, με μοναδικό θέμα συζήτησης, το προσφυγικό, συγκαλείται για αύριο Πέμπτη, στις 2 το μεσημέρι. Σχετική εισήγηση δεν έχει ακόμη εκδοθεί, ωστόσο, το γεγονός ότι το θέμα είχε έρθει και πάλι προς συζήτηση, πριν δύο περίπου εβδομάδες, δημιουργεί – σχεδόν – τη βεβαιότητα ότι η εκ νέου σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, δεν είναι άσχετη με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι ο Βόλος είναι μεταξύ των πόλεων όπου θα δημιουργηθούν κλειστοί χώροι φιλοξενίας προσφύγων και ως εκ τούτου, ζητείται να κατατεθούν άμεσα συγκεκριμένες προτάσεις.

Παράλληλα, τις τελευταίες ώρες, υπάρχει έντονη φημολογία ότι, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στα νησιά, ένα πλοίο θα μεταφέρει πρόσφυγες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης – κατά πρώτο λόγο – ενώ αν το πρόβλημα ενταθεί, θα μεταφερθούν πρόσφυγες με πλοία και στο λιμάνι του Βόλου. Ως εκ τούτου, είναι αναγκαία η εξεύρεση στεγασμένων χώρων, τους οποίους καλείται η δημοτική Αρχή να υποδείξει άμεσα.

Μεταξύ των χώρων που ακούγονται έντονα, είναι το τέρμιναλ του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, το οποίο ωστόσο, βρίσκεται στην καρδιά της πόλης. Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΟΛΒ, κ. Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος πάντως, διευκρινίζει πως στο πλαίσιο της διερεύνησης χώρων που κάνει η κυβέρνηση, ρωτήθηκε και ο ΟΛΒ για το αν διαθέτει στεγασμένους χώρους, οι οποίοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό αυτό.

Η απάντηση που δόθηκε ήταν, αφενός για τις αποθήκες, οι οποίες ωστόσο, δεν διαθέτουν τις κατάλληλες υποδομές και είναι φορτωμένες με εμπορεύματα, αφετέρου για το τέρμιναλ, το οποίο όμως, βρίσκεται στο πιο τουριστικό κομμάτι της πόλης.

Άλλοι χώροι που εξετάζονται, είναι επίσης, το Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Βόλου, στο Πεδίον του Άρεως – για το οποίο φέρεται να υπάρχουν αντιδράσεις από τη δημοτική Αρχή, καθώς βρίσκεται εντός του ιστού της πόλης -, η Παιδόπολη στην Αγριά και το πρώην Εμπορικό Κέντρο στα Λεχώνια, η Βαμβακουργία, παλιά εργοστάσια σε Α” και Β” ΒΙ.ΠΕ. και τέλος εγκαταστάσεις του Στρατού σε Μαμιδάκι και Μεγάλη Βελανιδιά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου