ΤΟΠΙΚΑ

Αποκριάτικες εκδηλώσεις υπό βροχή

αποκριάτικες-εκδηλώσεις-υπό-βροχή-65270

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν απέτρεψαν το κέφι σε κάθε γωνιά της Μαγνησίας

Αποκριάτικες εκδηλώσεις μετ’ εμποδίων πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Μαγνησίας λόγω της κακοκαιρίας του περασμένου τριημέρου, η οποία λειτούργησε αποτρεπτικά σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά σε καμία περίπτωση δεν στέρησε το κέφι από τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες.

Στο δήμο Αλμυρού το παραδοσιακό Καρναβάλι της Ευξεινούπολης πραγματοποιήθηκε την Καθαρά Δευτέρα αντί της Κυριακής της Αποκριάς. Παρά το διαρκές ψιλόβροχο, μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές παρέλασαν στον κεντρικό δρόμο του χωριού πεζή ή πάνω σε αποκριάτικα άρματα, προκαλώντας κέφι, γέλιο και χειροκρότημα στους εκατοντάδες παρευρισκόμενους. Μετά το κάψιμο του καρνάβαλου ακολούθησε αποκριάτικο πάρτι στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ευξεινούπολης

Στο δήμο Ρήγα Φεραίου πραγματοποιήθηκαν επίσης οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις κατόπιν συνεργασίας συλλόγων και δήμου, σε πείσμα της βροχής, με αποκορύφωμα το καρναβάλι του Βελεστίνου την Κυριακή της Αποκριάς και τα κούλουμα στα προπύλαια του σταδίου Βελεστίνου, με ντόπιους και επισκέπτες να μοιράζονται κεφάτες στιγμές και παραδοσιακά εδέσματα. Σύμφωνα με το δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, Δημήτρη Νασίκα, υπολογίζεται ότι καταναλώθηκαν 700 μερίδες με σαρακοστιανά, ενώ παράλληλα οι διοργανωτές φρόντισαν για τους ανήμπορους ηλικιωμένους και δεκάδες άπορες οικογένειες, προσφέροντάς τους νηστίσιμα εδέσματα. Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Ριζομύλου και το πατροπαράδοτο καρναβάλι που έχει ιστορία αρκετών ετών, πραγματοποιήθηκαν επίσης με επιτυχία και συμμετοχή μικρών και μεγάλων, σε πείσμα του χειμωνιάτικου καιρού, που δεν απέτρεψε ούτε το άναμμα της φωτιάς, σε κάθε γωνιά του δήμου και σε χώρους προφυλαγμένους από τη βροχή.

Στο δήμο νοτίου Πηλίου, πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις σε Μηλίνα και Προμύρι την Κυριακή της Αποκριάς, αλλά οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση του καθιερωμένου διαγωνισμού χαρταετού στις Αφέτες. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες ανέτρεψαν τον προγραμματισμό των αποκριάτικων εκδηλώσεων που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου αλλά οι διοργανωτές προσβλέπουν σε καλύτερες καιρικές συνθήκες την επόμενη χρονιά.

Στα νησιά

Κανονικά πραγματοποιήθηκαν, εξάλλου, οι αποκριάτικες εκδηλώσεις και στα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων. Στη Σκιάθο, ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί την Κυριακή της αποκριάς, οι οποίες διανθίστηκαν από ζωντανή μουσική και χορό από όλους τους συμμετέχοντες, ενώ ο σύλλογος γυναικών απέδωσε αποκριάτικα τραγούδια. Στη γειτονική Σκόπελο, τηρήθηκε και φέτος το παλιό έθιμο. Οι «Καλές» σεργιάνησαν στα σοκάκια του νησιού, με κέφι, τραγούδι και χορό, που συνεχίστηκε έως το βράδυ. Κεφάτες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν, εξάλλου, σε Γλώσσα και Νέο Κλίμα. Με ανάλογη διάθεση πραγματοποιήθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Αλόννησο, την Κυριακή της Αποκριάς, με τους καρναβαλιστές να δίνουν κέφι στις γειτονιές του νησιού. Το κέφι, το τραγούδι κι ο χορός διατηρήθηκαν έως τις βραδινές ώρες, με τη συμμετοχή του ντόπιου πληθυσμού και πολλών νέων του νησιού.

ΓΛ. ΥΔΡ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου