ΤΟΠΙΚΑ

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους μετανάστες

συλλαλητήριο-αλληλεγγύης-στους-μετα-66014

Κάλεσμα για ευρεία συμμετοχή από ΚΕΕΡΦΑ, συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους Συλλαλητήριο υπέρ της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες διοργανώνει το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι με αφετηρία τον Aγιο Νικόλαο η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, κοινότητες, μετανάστες, συλλογικότητες στο Βόλο όπως και στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Χανιά, τα Γιάννενα και τη Μυτιλήνη.

«Η κραυγή της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες θα αντηχήσει με συλλαλητήρια σε οχτώ πόλεις της Ελλάδας και θα ακουστεί ηχηρά με συλλαλητήρια σε Λονδίνο, Γλασκώβη, Κάρντιφ, Αμστερνταμ, Παρίσι, Βιέννη, Κοπεγχάγη, Δουβλίνο, Βαρκελώνη, Ζυρίχη, Βαρσοβία και Λευκωσία. Στην Τουρκία, το κίνημα διαδηλώνει στην επέτειο του Νεβρόζ, της κουρδικής Ανοιξης και συμπαραστέκεται στην αντίσταση ενάντια στους βομβαρδισμούς των κουρδικών περιοχών από τον Ερντογάν», ενημερώνει η ΚΕΕΡΦΑ.

Με τα συλλαλητήρια η ΚΕΕΡΦΑ λέει ότι «πατάμε πόδι στην εισβολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, για να μην θρηνούμε άλλα πνιγμένα παιδιά, μανάδες και πατεράδες.

Εκείνοι που σκόρπισαν και σκορπάνε το θάνατο με βόμβες στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Συρία, μαζί με την Ρωσία και την Ε.Ε. δεν μπορούν να γίνουν συνοριοφύλακες στη θάλασσα του Αιγαίου.

Ετσι, ρίχνουν περισσότερο κόσμο στους διακινητές, για πιο ακριβά και επικίνδυνα περάσματα στην Ευρώπη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου