ΤΟΠΙΚΑ

Θρήνος στη σχολική οικογένεια της Μαγνησίας

θρήνος-στη-σχολική-οικογένεια-της-μαγ-66339

ΔΙΠΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΝΟΣ ΜΑΘΗΤΗ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ

Ανείπωτος θρήνος στη σχολική οικογένεια της Μαγνησίας, μετά από διπλό χτύπημα της μοίρας, μέσα στο τριήμερο της Αποκριάς – Καθαρά Δευτέρας. Σε ηλικία μόλις 17 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ένας μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Μανδρούλια, ο οποίος έχασε την άνιση μάχη με τον καρκίνο, ανήμερα της Καθαρά Δευτέρας σε νοσοκομείο στην Αθήνα, όπου υποβάλλονταν σε θεραπεία. Μία ημέρα νωρίτερα, την Κυριακή της Αποκριάς, την τελευταία της πνοή στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου νοσηλευόταν μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, άφησε η 59χρονη μαθηματικός του 7ου Γυμνασίου Βόλου, Σωτηρία Αντωνακάκη. Η διπλή απώλεια βύθισε στο πένθος τη σχολική οικογένεια του νομού.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πάνω στο άνθος της ηλικίας του, πριν προλάβει να χαρεί τη ζωή, άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο στην Αθήνα, ο 17χρονος Παναγιώτης Μανδρούλιας. Επασχε από καρκίνο και τον τελευταίο ένα χρόνο σχεδόν, φιλοξενούνταν στον Ξενώνα της Φλόγας στην Αθήνα, προκειμένου να είναι κοντά στο νοσοκομείο και να κάνει τη θεραπεία του.

Ο Παναγιώτης Μανδρούλιας, ήταν μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας. Την περσινή σχολική χρονιά, είχε γραφτεί στην α’ τάξη, κατάφερε όμως να παρακολουθήσει μαθήματα μέσα στην τάξη μόνο μέχρι τα προηγούμενα Χριστούγεννα.

Η επάρατος τον χτύπησε και ανάγκασε τον ίδιο και τη μητέρα του να εγκατασταθούν στην Αθήνα για τις θεραπείες. Φιλοξενούνταν -τον τελευταίο ένα χρόνο- στον ξενώνα στη Φλόγα, όπου διαμένουν τα παιδιά από την επαρχία για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία τους. Ο 17χρονος ήταν μαχητής… Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Φλόγας, κ. Μαρία Τριφωνίδη, ήταν ένα σπάνιο παιδί που όλοι λάτρεψαν στη Φλόγα. Είχε πλήρη επίγνωση της κατάστασης. Δεν παραπονέθηκε, δεν γκρίνιαξε ποτέ. Αντιθέτως παρακολουθούσε τα μαθήματα του σχολείου με καθηγητές μέσα στον ξενώνα της Φλόγας, που έκανε σπίτι του τον τελευταίο ένα χρόνο. Είχε στο πλευρό του φύλακα – άγγελο τη μητέρα του και τον πατέρα του που πηγαινοερχόταν Βόλο – Αθήνα.

Ο 17χρονος μαθητής δεν άντεξε. Μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο, άφησε την Καθαρά Δευτέρα την τελευταία του πνοή. Η είδηση του χαμού του συγκλόνισε τους πάντες. Στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, ο διευθυντής του σχολείου, Βάιος Λιαπόπουλος θυμάται ένα εξαιρετικό παιδί, που παρά το πρόβλημα με την υγεία του συνέχισε να μελετά και ήθελε να δώσει εξετάσεις για να περάσει στην επόμενη τάξη.

Θρήνος ξέσπασε και στην οικογένεια της Φλόγας. Μάλιστα, όπως ανέφερε η κ. Τριφωνίδη, σήμερα, θα παραστούν εκπρόσωποι του Συλλόγου στην κηδεία του 17χρονου, που θα γίνει στις 11 το πρωί, από τον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου.

Στο τελευταίο αντίο στον 17χρονο «άγγελο» θα δώσουν το παρών καθηγητές του από το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας αλλά και πρώην συμμαθητές του, που μολονότι τον γνώρισαν λίγους μόνο μήνες, όλοι έχουν ένα καλό λόγο να πουν γι’ αυτόν. Ο Διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παναγιώτη Μανδρούλια.

Παράκληση της οικογένειας, αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στο Σύλλογο Φλόγα.

Εφυγε 59χρονη Κρητικοπούλα μαθηματικός

Θρήνος και στο 7ο Γυμνάσιο Βόλου, από τον ξαφνικό χαμό της 59χρονης καθηγήτριας μαθηματικών του σχολείου, Σωτηρίας Αντωνακάκη.

Η 59χρονη νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Βόλου, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο και την Κυριακή της Αποκριάς, άφησε την τελευταία της πνοή, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της, συναδέλφους της εκπαιδευτικούς αλλά και τους μαθητές της,

Η Σωτηρία Αντωνακάκη, καταγόταν από το Ηράκλειο της Κρήτης και δίδασκε τα τελευταία πέντε χρόνο στο 7ο Γυμνάσιο Βόλου. Συνάδελφοί της καθηγητές, μιλούν για ένα πολύ αγαπητό άτομο, από εκείνους που νιώθεις να γνωρίζεις μια ζωή.

Η είδηση του χαμού της συγκλόνισε την εκπαιδευτική οικογένεια αλλά και τους μαθητές της στο σχολείο, που την αγαπούσαν.

Ενα στεφάνι στη μνήμη της ταξίδεψε μέχρι το Ηράκλειο της Κρήτης, τη γενέτειρά της, όπου διαμένει και ο γιος της. Η κηδεία της έγινε χθες το μεσημέρι, στον Ι.Ν. Αγίου Μηνά, στην Επισκοπή Πεδιάδος.

Από την ΕΛΜΕ Μαγνησίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Εφυγε για πάντα η Σωτηρία Αντωνακάκη, μαθηματικός στο 7ο Γυμνάσιο Βόλου. Καλό ταξίδι Σωτηρία… Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου