ΤΟΠΙΚΑ

Λειτουργία για την ανακούφιση πασχόντων από παιδικό καρκίνο

λειτουργία-για-την-ανακούφιση-πασχόν-66970

Μεγάλη η αποδοχή των μαθητών στις θείες λειτουργίες που απευθύνονται στις σχολικές κοινότητες

Θεσμό τείνουν να αποτελέσουν οι υποδειγματικές θείες λειτουργίες που τελούνται με πρωτοβουλία της Τοπικής Εκκλησίας και του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, προσωπικά, για τους μαθητές των σχολείων της περιοχής μας, ενώ μετά από αίτημα του 30ου δημοτικού, τελέστηκε λειτουργία για τους πάσχοντες από παιδικό καρκίνο.

Η πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα» κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη απέστειλε επιστολή προς το Διευθυντή του 30ού Δημ. Σχολείου Βόλου, στην οποία τον συγχαίρει για την διοργάνωση της Υποδειγματικής Θείας Λειτουργίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου στην παιδική ηλικία, ενώ απευθύνει τις θερμές της ευχαριστίες και προς την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και το εκπαιδευτικό προσωπικό, «για την ενεργό συμμετοχή τους».

Στο μεταξύ, ένα μετά το άλλο τα σχολεία του Βόλου, της Νέας Ιωνίας, του Αλμυρού, του Πηλίου κ.ά. απευθύνουν σχετικά αιτήματα στην Ιερά Μητρόπολη για την διοργάνωση των ιδιαίτερων αυτών λειτουργικών ευκαιριών, που δίνουν την δυνατότητα στα παιδιά να έρθουν σ’ επαφή με τη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας.

Οι εντυπώσεις που αποκομίζουν οι παράγοντες των σχολικών κοινοτήτων αποτυπώνονται, στην επιστολή που απέστειλε στο Σεβασμιότατο ο Διευθυντής του 30ού Δημοτικού Σχολείου Βόλου κ. Πασχάλης Δήμου.

Ο διευθυντής του συγκεκριμένου σχολείου διατυπώνει, εκ μέρους της σχολικής κοινότητας, θερμές ευχαριστίες στον κ. Ιγνάτιο για την ανταπόκρισή του, στο αίτημα για την πραγματοποίηση της «Υποδειγματικής» Θείας Λειτουργίας, η οποία αφιερώθηκε στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου και στους εθελοντές ανακούφισης των πασχόντων, με προεξάρχοντα τον Σύλλογο Ελπίδα.

Ο κ. Δήμου αναφέρεται λεπτομερώς στη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στις 22 Φεβρουαρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Βόλου από τον Εφημέριο του Ναού π. Κωνσταντίνο Κωστίμπα, με τη συνδρομή του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, ο οποίους εξηγούσε στα παιδιά τις λεπτομέρειες της λειτουργικής πράξης και του Υπευθύνου του Γραφείου Νεότητας Αρχιμ. Καλλινίκου Γεωργακοπούλου.

Κλείνοντας την επιστολή του, ο κ. Δήμου καταλήγει: «Ελπίζουμε να συνεχίσετε να είστε αρωγός στην προσπάθειά μας να γαλουχήσουμε τους μαθητές μας με τα ανθρώπινα ιδεώδη της Ελληνοχριστιανικής παράδοσης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου